Welke douchecabines zijn er?

29 Jan 2021

Welke douchecabines zijn er?

Een douchecabine is een afgesloten ruimte waar je kunt douche. Vaak bestaat een een douchecabine uit meerdere wanden en een deur. Een douchecabine is voornamelijk bedoeld om het water tijdens het douchen binnen de doucheruimte te houden. Hierdoor kun je de badkamer netjes droog houden. Maar er bestaan verschillende douchecabines, hieronder gaan we bespreken wat voor verschillende douchecabines er zijn. 

Gesloten douchecabines

Je kunt kiezen voor een gesloten douchecabine, dit is een cabine zonder achterwand. De cabine bestaat uit een of meerdere wanden en een deur. Een gesloten douchecabine wordt door middel van muurprofielen aan de muur vast gemaakt. Hierdoor krijg je een stevige constructie en sluit je de cabine met behulp van een muur de doucheruimte af. Vaak zijn gesloten douchecabines makkelijk te onderhouden en zien ze er qua design ook super strak uit. Een douchecabine zwart ziet er namelijk super mooi uit en geeft een luxe uitstraling in je badkamer. Het is belangrijk dat je bij de deze douchecabine wel een douchebak moet aanschaffen. Je kunt een douchecabine ook makkelijk op een tegelvloer plaatsen. 

Complete douchecabines

Bij een complete douchecabine is het voordeel dat je hem eigenlijk zo neer kunt zetten, want alles zit er al in. Je kunt bij een complete douchecabine het zo gek mogelijk maken, zo kun je extra opties toevoegen. Een populaire optie is een complete douchecabine met een regendouche. Het handige aan deze douche is dat je hem niet hoeft te bevestigen aan de muur, je kunt hem gewoon neerzetten. Het enige nadeel van een complete douchecabine is dat je de wanden van de douche niet kunt verstellen. 

Alternatieven douchecabines

Naast dat je voor een douchecabine kan kiezen, kun je ook voor een inloopdouche kiezen. Met een inloopdouche kan je voorkomen dat je geen glas meer hoeft schoon te maken. Hiervoor heb je alleen een douchewand nodig, waarbij je dus een scheidingswand creëert. Hierdoor kan je de doucheruimte aan een kant openhouden, waardoor je makkelijk de douche kunt inlopen. Het is vaak wel handig om een drempel te nemen, hierdoor blijft het water binnen de doucheruimte. Een inloopdouche is voornamelijk een moderne optie voor een douchecabine. Je kunt ook kiezen voor een douchegordijn, dit is een goedkope manier om de doucheruimte mee af te schermen. Vaak heb je bij douchegordijnen veel verschillende printjes, zo kun je de badkamer makkelijk opleuken. Het enige nadeel aan een douchegordijn is dat het niet vast zit en dat de warme lucht naar je toe komt. In plaats om gebruik te maken van een douchewand kan je ook kiezen voor een scheidingswand. Hierdoor kan je ook een inloopdouche creëren. Het is hierbij wel belangrijk dat de muur recht wordt gebouwd en dat het waterdicht is.