Welk bad past het beste in jouw badkamer?

16 Mar 2021

Welk bad past het beste in jouw badkamer?

Er zijn verschillende soorten baden, ze variëren voornamelijk in design, grootte, luxe en prijs. Maar welk bad past nou het beste in jouw badkamer en bij jouw wensen. Je hebt traditionele baden en modernere baden waarbij zelfs lichtjes zitten ingebouwd. Hieronder kun je lezen welke verschillende baden er zijn. 

Ligbad

Een van de traditioneelste baden is een ligbad, dit is een voorkomende keuze voor in badkamers. Dit bad is groot en praktisch genoeg om erin te relaxen en te kunnen badderen. Standaard ligbaden zijn tegenwoordig ook in verschillende designs te koop, waardoor het bad een stuk minder traditioneel wordt. Je kunt namelijk dit bad kiezen in verschillende kleuren, materialen en vormen. Hierdoor staat dit traditionele bad ook een stuk beter in je badkamer. Bij traditionele ligbaden is het mogelijk om in te laten bouwen, zo kun je door tegels te kiezen je bad een mooi effect geven. Traditioneel hoeft niet oud te betekenen, je kunt zelf bepalen hoe je het bad styled. 

Hoekbad

Wanneer je een hoek hebt in je badkamer, kan je daar makkelijk een hoekbad plaatsen. Een groot voordeel hiervan is dat je deze ruimte nuttig kan gebruiken door er een bad te plaatsen. Het fijne bij hoekbaden is dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn en dat je dus zelf kan bepalen hoe groot je jouw hoekbad wilt hebben. Een hoekbad is voornamelijk erg efficiënt als je een kleine badkamer hebt. Als je daarnaast graag een luxe bad wilt, kan een hoekbad goed gecombineerd worden met een bubbelbad. Hoekbaden zijn hierdoor erg populair. 

Vrijstaand bad

Een hoekbad is dus gunstig voor wanneer je een kleine badkamer hebt. Maar als je een grote badkamer hebt, kan je makkelijk kiezen voor een vrijstaand bad. Bij een vrijstaand bad is het namelijk mooi om een opvallend bad te nemen, dit bad werkt dan ook als een echte eyecatcher. Je ziet dat vrijstaande baden voornamelijk een strak design hebben, zo creëer je een chique badkamer. Bij dit bad kan je ook bepalen hoe je de kraan wil hebben staan, je kunt hem namelijk op het bad installeren of naast het bad plaatsen. 

Douche bad

Wanneer je weinig ruimte hebt in je badkamer maar toch heel graag een bad wilt, dan kan je ook kiezen voor een douchebad. Hierbij zijn de douche en het bad gecombineerd. Hiermee bespaar je ruimte door ze beide te kiezen en kan je van beide genieten. Tegenwoordig zijn er fijne douche bad combinaties waarbij je comfortabel kan douche en badderen. Wanneer je in bad wilt douche, dan is het handig om een douche gedeelte te maken in het bad. Het afvoerputje bevindt zich dan ook in het douchegedeelte van het bad, hierdoor kan het water makkelijk weg spoelen.