Wat is reverse mentoring en kan het voor bedrijven werken?

23 Aug 2020

Wat is reverse mentoring en kan het voor bedrijven werken?

Het hebben van een mentor om u op het werk te ondersteunen en te begeleiden, kan een enorm verschil maken als het gaat om uw carrière. Ze bieden niet alleen kennis en advies tijdens moeilijke situaties en overgangen, ze geven ook motivatie om je vooruit te helpen.

Als we aan een mentor denken, denken we vaak aan iemand die zich opgewerkt heeft naar de top van de ladder in hun beroep - iemand met tientallen jaren ervaring. Maar een andere vorm wordt steeds populairder onder bedrijven: reverse mentoring.

Bij reverse mentoring gaat een junior teamlid een professionele relatie aan met iemand die hoger staat, zodat ze vaardigheden, kennis en begrip kunnen uitwisselen. 

Wat is omgekeerd mentorschap?

“Omgekeerd mentorschap is waar junior personeelsleden worden gekoppeld aan meer senior medewerkers om ideeën, best practices en inzichten uit te wisselen. Deze programma's zijn wederzijds voordelig voor zowel senior als junior medewerkers ", zegt Sheri Hughes, directeur diversiteit en inclusie bij het wervingsbureau Michael Page.

Mentoring kan worden omschreven als een persoonlijke, samenwerkingsrelatie tussen individuen, waarbij de mentor zich inzet om de mentee te helpen specifieke loopbaan- of levensdoelen te bereiken.

“In het geval van omgekeerd mentorschap: de doelen kunnen dingen zijn zoals: onderdompelen in specifieke vaardigheden, technische kennis opdoen, een frisse kijk op een markt of situatie krijgen ”, zegt Charlie Chung, vice-president van business development & solutions consulting bij het online leerplatform NovoEd. "Een bijkomend doel zou ook kunnen zijn om nauwere banden te ontwikkelen met meer junior mensen binnen de organisatie."

Het is ook een nuttige manier voor een ervaren leidinggevende om een ​​vaardigheid te verwerven die nieuw en populair is bij vroege werknemers .

"Door een strategische discussie te voeren of problemen op te lossen met iemand die jonger is, kunnen oudere mensen weer in contact komen met de ideeën en het enthousiasme die hun vroege carrière vormden", legt Paul Rubenstein uit, chief people officer bij de werkplekanalyse bedrijf Visier.

"Het helpt ook bij het doorbreken van de echokamer van politiek en ego die zich soms rond senior executives kan vormen."

Omgekeerd mentorschap helpt ook om een ​​plattere organisatie te creëren, het omverwerpen van de traditionele organisatorische hiërarchie en machtsstructuur.

Hoe kan omgekeerd mentorschap werken voor bedrijven?

Senior personeelsleden kunnen terughoudend zijn om steun en advies te zoeken bij jongere collega's. Daarom is het belangrijk voor werknemers om ruimdenkend te blijven en een werkcultuur te bevorderen die traditionele hiërarchieën uitdaagt.

"Succes komt misschien niet meteen", zegt Hughes. “Beide partijen moeten wellicht ook hun communicatiestijlen of bedrijfspraktijken aanpassen. Als beide partijen echter bereid zijn om geduldig te zijn en een duidelijk begrip kunnen houden van het resultaat dat ze willen bereiken, hebben beide de meeste kans op succes. ”

Het is ook belangrijk om geschikte partners te identificeren. "Het is essentieel om in eerste instantie getalenteerde junior werknemers te identificeren die ambities op de lange termijn hebben binnen hun nieuwe bedrijf, maar ook een leergierigheid hebben", legt Hughes uit.

"Deze personen moeten worden gekoppeld aan een geschikt senior personeelslid met wie ze een goede chemie hebben - mogelijk iemand die hen eerder heeft geïnterviewd - om een ​​positief begrip binnen het paar te creëren." 

Ten slotte moeten bedrijven ervoor zorgen dat iedereen duidelijke verwachtingen heeft van de mentorrelatie.

"Het paar zou al vroeg in de relatie een informele bijeenkomst moeten houden om vast te stellen wat beide partijen willen winnen van het partnerschap", zegt Hughes. "Dit zal beide partijen helpen hun unieke rol te begrijpen en hoe ze zichzelf en hun partner kunnen helpen om succes te behalen."