Wat is een Bitcoin en hoe kan ik het kopen?

03 Apr 2021

Wat is een Bitcoin en hoe kan ik het kopen?

Je kunt op verschillende manieren bitcoins kopen in Nederland. Zo kan je je bijvoorbeeld aanmelden op een handelsplatform, waar je kunt handelen met andere gebruikers. Deze manier is best ingewikkeld en neemt veel tijd in beslag. Hieronder gaan we bespreken wat bitcoins precies zijn en hoe je ze kunt kopen. 

Wat zijn cryptomunten?

Naast bitcoins heb je ook andere cryptomunten, want bitcoins zijn cryptomunten. Maar niet alle cryptomunten zijn bitcoins. Bitcoins zijn wel de meest bekende cryptomunten, maar daarnaast heb je ook andere coins. Andere bekende cryptomunten zijn Ethereum, Ripple en Bitcoin cash. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van bitcoins, is het altijd verstandig om eerst goed onderzoek te doen naar waar de munt voor staat en welk bedrijf erachter zit. Een cryptomunt is een verzamelnaam voor digitale betaalmiddelen. Cryptomunten zijn dus niet fysiek, zoals munt en briefgeld wel is. Cryptomunten zijn alleen maar digitaal beschikbaar. De eerste succesvolle cryptomunt werd in 2009 geïntroduceerd. Cryptomunten werken met blockchain technologie. Deze technologie houdt alle transacties bij en is heel belangrijk voor de cryptomunten. Er zijn ook een aantal cryptomunten die een eigen blockchain hebben, zoals de bitcoin. De blockchain is veiliger dan een centrale database, omdat alle informatie verspreid staat is het systeem moeilijker te hacken. Al zou de stroom uitvallen, is de database nog beschikbaar op andere computers. 

Wat zijn bitcoins?

Een bitcoin is een virtuele munt, het is een bepaalde computercode met een waarde. De bitcoin is gedecentraliseerd, dat betekent dat geen centrale bank of land deze bitcoin uitgeeft. Maar dat betekent ook dat er geen toezichthouder is wanneer de bitcoins dalen. Er is een maximaal aantal bitcoins op de wereld, namelijk 20.999.849,9769. Er worden ook geen bitcoins meer bijgemaakt. Bitcoins worden gemaakt door mensen die krachtige computers hebben, hiermee worden ingewikkelde berekeningen gedaan. Door deze ingewikkelde berekeningen maakt het voor gebruikers mogelijk om transacties te doen met bitcoins. 

Bitcoins kopen

De makkelijkste manier van bitcoins kopen is via iDEAL. Je kunt bij verschillende partijen in Nederland bitcoins kopen met iDEAL. Maar hierbij betaal je dan wel een bitcoin exchange van rond de 1%. Let wel op dat je bitcoins koopt bij een betrouwbare site. De aangekochte bitcoins kunnen meteen worden bewaard in je wallet. Het is ook mogelijk om bitcoins te kopen via een online beurs. Hierbij heb je meer vrijheid in het kopen en verkopen van bitcoins op het gewenste moment. Wanneer je wilt kopen op de beurs is het wel zo dat je geverifieerd moet worden door de beurs. Bitcoin kopen is niet moeilijk, het is wel belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar de cryptomunt waar je in wilt investeren voordat je overgaat tot kopen. SATOS is een betrouwbare website als je cryptomunten wilt kopen.