Wat is de beste software voor jouw bedrijf in deze tijd

14 Feb 2021

Wat is de beste software voor jouw bedrijf in deze tijd

We zitten al bijna een jaar thuis te werken, en dat brengt veel veranderingen met zich mee. Namelijk dat we allemaal vanuit huis moeten werken en vanaf daar moeten communiceren met elkaar. Waarbij je vroeger makkelijk naar elkaar toe kon lopen om even wat te vragen hoe iets in elkaar zat, moet je nu elkaar bellen of videobellen. Dit is natuurlijk een stuk ingewikkelder en gaat ook een stuk minder snel. Maar gelukkig zijn er bedrijfssoftwares waarbij dit probleem makkelijk te verhelpen is. Het is verstandig om te investeren in goede bedrijfssoftware aangezien vanuit huis werken nog helemaal niet zo slecht is. Vele voorspellen dat we in de toekomst maar twee of drie dagen op kantoor gaan werken en voor de rest thuis. Hieronder kun je lezen wat precies webinar software is en hoe je ze kunt vergelijken met elkaar.

Wat is webinar software?

Een webinar biedt een goede gelegenheid om een persoonlijke conversatie met elkaar aan te gaan via een scherm. Een webinar is eigenlijk een interactieve presentatie of workshop die online wordt gegeven, waarbij er een of twee verschillende presentatoren zijn die het publiek informeren. Naast dat je dus het publiek via de video kunt toespreken, kan je ook powerpoint slides tonen tijdens de presentatie. Het gebruiken van powerpoint slides maakt vaak het verhaal duidelijker tijdens de presentatie. 

Wat is het doel van een webinar?

De doelen van een webinar kunnen erg verschillend zijn, zo kan het gebruikt worden om te informeren maar ook gebruikt worden voor het verkopen van producten. Dit is erg handig voor in deze tijd, het is namelijk niet mogelijk om met grote groepen bij elkaar te komen. Dan is een webinar eigenlijk een goede oplossing. Op deze manier kun je namelijk je klanten en  personeel makkelijk bereiken en informeren.

Verschillende webinar software

Er zijn verschillende softwares die je kunt gebruiken voor het organiseren van een webinar, het is daarom slim om webinar software vergelijken. Een bekende webinar softwares is Zoom, deze wordt door veel bedrijven gebruikt. Ook zie je dat veel scholen met deze software werken, om zo de studenten te voorzien van lesstof. Zoom is een hulpprogramma voor videoconferenties voor verschillende doeleinden zoals zakelijke vergaderingen en samenwerkingen. Deze software heeft alleen geen webinar automatisering, maar is wel een betrouwbaar systeem. Daarnaast heb je ook EverWebinar dit een goede webinar automatiseringstool die je voornamelijk helpt bij het opstellen van e-mailmarketing lijsten. Deze tool is voornamelijk erg gericht op het creëren van een fijne live ervaring voor de gebruikers. Als derde keuze heb je Demio dit is een platform wat speciaal is ontworpen voor webinars. Deze software staat voornamelijk bekend om zijn multimedia en interactie functies. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken wat voor functies u nodig heeft bij het geven van een webinar.