Wandelen in de Nederlandse natuur

13 Nov 2020

Wandelen in de Nederlandse natuur

Misschien is wandelen in Nederland niet zo uitdagend zoals wandelen in de Alpen, aangezien in Nederland er geen berg te bevinden is. Maar dat maakt het wandelen in Nederland niet minder leuk en mooi. Je hebt diverse wandelroutes in Nederland: van korte wandelroutes, tot lange afstandswandelingen en mooie oude wandelroutes. Alles routes zijn gratis! Dus waar wacht je nog op, schaf die mooie wandelschoenen en wandelstokken aan. Want deze heb je wel nodig, als je fanatiek gaat wandelen. In dit artikel geef ik jou tips over welke routes het mooiste zijn in Nederland en wat voor uitrusting je nodig hebt om te beginnen aan deze mooie routes. 

De mooiste routes van Nederland

In Nederland hebben we prachtige natuurgebieden, deze zijn dan wel niet allemaal puur natuur. Maar ze zijn aangelegd dat wij als Nederlanders hier kunnen lopen en genieten van de natuur. Een park wat in elk seizoen mooi is het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je kunt hier lange wandelen maken en genieten van de uitgestrekte heidevelden. Een pluspunt aan dit park is dat er een kans bestaat dat je herten, wilde zwijnen en vossen kunt spotten. Een ander mooi park om naar toe te gaan is het Baarnse bos in Utrecht. Dit bos heeft veel geschiedenis, in 1800 werd het bos omgetoverd tot een Franse keurige barokstijl. 100 jaar later werd het omgetoverd tot een Engelse romantische stijl, wat het nu nog steeds is. Het bos bestaat uit hoge bomen en kronkelende paden en bruggetjes. Maar nu denk je leuk al die tips voor wandelroutes maar wat heb ik nou precies nodig om aan de slag te gaan met fanatiek wandelen. Dat lees je in het volgende stuk.

Uitrusting voor het wandelen

Nu kan je misschien denken ja maar wat heb je nou allemaal nodig voor wandelen alleen maar een paar gympen toch? Nee het is belangrijk dat wanneer je fanatiek aan de slag gaat met wandelen dat je goeie schoenen aanschaft, aangezien je hier wat aantal kilometertjes op gaat lopen. Bij Lowa Outlet kun je mooie wandelschoenen voor een leuk prijsje aanschaffen, zeker wanneer je nog niet helemaal weet of wandelen wel een hobby voor jou is. Probeer zeker goede schoenen te kopen, wanneer je last hebt van rug en heupklachten. Door te wandelen op slechte schoenen zoals gympen, kan je bijvoorbeeld pijnlijke blaren en andere gewrichtsklachten krijgen. Voor onze oudere lezers zijn misschien Leki wandelstokken een musthave voor tijdens het lopen. Wandelstokken zorgen voor ritme, evenwicht en balans. De stokken ontlasten je spieren, rug en knieën tijdens het lopen. De stokken helpen er ook voor dat je tijdens het lopen rechtop loopt en ook is het fijn om stokken te hebben bij een gladde ondergrond. Eigenlijk zijn stokken voor iedereen handig die fanatiek aan het wandelen is en hier aardig wat uurtjes mee bezig is.