Voordelen van werken in de zorg

09 Mar 2021

Voordelen van werken in de zorg

In de zorgsector werken heeft veel voordelen. Daarnaast is het een van de grootste branches in Nederland, er werken maar liefst 1 miljoen mensen in de zorg. Hieronder kun je lezen welke redenen er zijn om te werken in de zorg en wat de voordelen hiervan zijn.

Een gewaardeerd beroep

Wanneer je wilt werken in de zorg is het belangrijk dat je affectie hebt met je patiënten of cliënten. In elk beroep ga je wel om met mensen, maar dat is voor een functie in de zorg niet genoeg. Het is erg belangrijk dat je mensen wilt helpen met een betere kwaliteit van leven en dat je ook iets voor hen wilt betekenen. Je helpt ze namelijk in een zware tijd, waarin ze het niet allemaal meer zelf kunnen. Je ziet vaak dat je veel dankbaarheid van je patienten en clienten krijgt en dat ze je erg waarderen. 

Werk in de zorg neemt toe

Je ziet dat mensen steeds ouder worden, hierdoor is er ook meer zorg nodig. Oudere mensen blijven steeds langer thuis  wonen en gaan niet naar verplegingshuizen. Hierdoor is er extra thuis zorg nodig, daarom zijn er tegenwoordig veel zorg vacatures. Wanneer het jou leuk lijkt om mensen een handje te helpen bij het langer thuis wonen, is deze baan geschikt voor jou. Vaak zie je dat oudere mensen wat hulp nodig hebben, wanneer ze bijvoorbeeld zijn geopereerd. Sommige activiteiten gaan dan wat lastiger, zoals persoonlijke verzorging en het schoonmaken van het huis. Door thuiszorg kan iemand op een fijne manier revalideren van zijn operatie. 

Gevarieerd werk

Wanneer je in de zorg werkt heb je iedere dag met verschillende clienten en patienten te maken. Elke cliënt of patiënt heeft een andere persoonlijkheid en heeft ook andere zorg nodig. Hierdoor ben je de gehele dag erg gevarieerd bezig met werken in de zorg. In de ochtend kan een patiënt zorg nodig hebben bij persoonlijke verzorging, maar het kan ook zijn dat een cliënt hulp nodig heeft bij het doen van boodschappen. Zo is elke dag werken in de zorg verschillend. Bij Drie Gasthuizen Groep hebben ze verschillende vacatures openstaan voor in de zorg. 

Flexibel werken

In de zorg kan je flexibel werken. Wanneer je graag in de avond thuis bent, kan je overdag in de zorg werken. Vaak is dit handig als je thuis kleine kinderen hebt, dan kun je ze in de avond zelf naar bed brengen. Overigens moet je dan wel opvang overdag regelen, maar je kunt ook alleen de uren werken dat de kinderen op school zitten. Wanneer je in overleg gaat met een zorginstelling is er vaak veel mogelijk en kun je flexibele diensten draaien.