Voor en nadelen van het leasen van een koffiemachine

13 Feb 2021

Voor en nadelen van het leasen van een koffiemachine

Het is in deze tijd niet niks om een bedrijf te starten, hierbij moet je op de kosten letten en vooral veel investeren in je business. Een goede koffieautomaat kan daarom overbodige luxe zijn. Vaak is een goede koffieautomaat duur in aanschaf waardoor je minder snel geneigd bent om een koffieautomaat te kopen voor je bedrijf. Maar daar is iets op gevonden, je kunt namelijk een koffiemachine huren of leasen. Hierdoor ben je niet in een keer een klap geld kwijt, maar betaal je maandelijks een bedrag aan het bedrijf waar jij de koffieautomaat huurt. Hieronder kun je alle voordelen en nadelen lezen van het huren van een koffiemachine, zodat jij na het artikel een goede keuze kan maken.

Voordelen

Voor een koffiemachine huren hoef je geen groot budget vrij te maken. Bij het huren van een koffiemachine betaal je namelijk per maand een vast bedrag, waardoor je kunt profiteren van goede koffie. Vaak maak je hier je werknemers ook wel stuk gelukkiger mee, en kan iedereen genieten van een heerlijk bakje koffie in vroege ochtend. Zeker in de winter is het fijn om goede en warme koffie te drinken. Een grote inverstering is daarom helemaal niet nodig. Zo houd je namelijk genoeg geld over om te investeren in andere benodigdheden van je bedrijf. Je kunt namelijk al een koffiemachine in huren vanaf een paar tientjes. Vaak is het wel zo dat je ongeveer zo’n 4 a 5 jaar vast zit aan het lease contract. Wanneer je een kleine organisatie hebt die meerdere koffieautomaten nodig hebt, is het lease van koffieautomaten een stuk goedkoper. Het is ook slim om je medewerkers in de beslissing mee te nemen. Je moet bijvoorbeeld denken aan het aantal medewerkers, de hoeveelheid koffie die er wordt gedronken en gewenste koffievariaties.

Nadelen

Wanneer je bij een bedrijf een koffieautomaat leased, betaal je aan het bedrijf een vast bedrag per maand. In dit geval wordt jij een soort van eigenaar het koffieautomaat, maar het bedrijf waarvan jij het koffieautomaat huurt blijft nog steeds de eigenaar. Dit betekend dat jij en je werknemers kunnen genieten van heerlijk koffie, maar je blijft ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de apparaten. Het enige nadeel is, dat je het apparaat zelf moet onderhouden en daar dus ook verantwoordelijk voor bent. Vaak is het wel zo dat je alleen de koffie kan gebruiken van de leverancier waarvan jij de koffiemachine leased. Hierdoor kun je dus niet je eigen koffie gebruiken. Het is dan belangrijk dat je optijd je koffie besteld bij de leverancier, anders kom je zonder koffie te zitten. Het is verstandig om elke maand een keer koffie te bestellen, dan zit je vaak goed en kom je geen koffie te kort.