Vlucht geannuleerd nadat kind weigert masker te dragen

11 Sep 2020

Vlucht geannuleerd nadat kind weigert masker te dragen

Een WestJet-vlucht in Canada werd dinsdag geannuleerd nadat er een geschil uitbrak over kinderen die maskers droegen.

Safwan Choudhry reisde van Calgary naar Toronto met zijn vrouw en twee dochters van 19 maanden oud. en drie jaar oud, toen het incident plaatsvond.

Vlak voor het opstijgen benaderde een stewardess het gezin en eiste dat zijn driejarige dochter, die een hapje at, haar masker opzette , volgens Choudhry.

Hij vertelde de BBC dat, toen hij vroeg of zijn kind haar snack eerst mocht opeten, hem werd meegedeeld dat de luchtvaartmaatschappij een "nultolerantiebeleid" heeft en de vliegtuigdeur niet zou sluiten totdat ze werd gemaskeerd.

Choudhry was het daarmee eens en zei dat het hem lukte zijn oudste dochter na wat gedoe een masker te laten dragen.

Hij zei echter dat zijn 1 De 9 maanden oude had "een heel moeilijke tijd" en was zo "hysterisch" dat ze moest overgeven toen ze probeerden haar een masker op te zetten.

Cabinepersoneel was agressief, beweert Choudhry, en vertelde het de familie zouden ze de vlucht moeten verlaten omdat hun jongste kind weigerde een masker te dragen.

"Het is anders dan alles wat ik ooit heb gezien, laat staan ​​meegemaakt", zei hij.

Volgens Choudhry stemde de familie er uiteindelijk mee in om te vertrekken, maar op dat moment was de situatie zo geëscaleerd dat WestJet zegt dat het personeel zich niet langer veilig voelde, terwijl andere passagiers aan het woord waren om de Choudhrys te verdedigen.

Door de snelle escalatie van de situatie aan boord, voelde onze bemanning zich ongemakkelijk om te opereren en werd de vlucht vervolgens geannuleerd '', vertelde een woordvoerder van WestJet aan The Independent.

De luchtvaartmaatschappij betwist de bewering dat het gezin is afgetrapt vanwege voor hun jongste kind dat geen masker draagt ​​- volgens het Canadese vervoersbeleid zijn kinderen onder de twee jaar vrijgesteld.

"Omdat de ouders zich niet hielden aan het plaatsen van een masker op hun oudere kind dat ouder is dan twee jaar, heeft onze bemanning de volwassenen geïnformeerd over de voorschriften die we moeten volgen", aldus WestJet.

"Onze bemanning verzocht om de aanwezigheid van de autoriteiten nadat de gasten weigerden te voldoen aan het voorlopige bevel van Transport Canada en vervolgens weigerden het vliegtuig te verlaten."

Ze voegden eraan toe: "Het is belangrijk om duidelijk te maken dat WestJet niet om het kind onder de twee jaar een masker dragen. Deze gasten reisden met buddy-passen voor werknemers die werden aangeboden via de reisprivileges van onze werknemers, niet met een gekocht ticket, en zijn verantwoordelijk voor hun gedrag in WestJet-vliegtuigen. Ze voldeden niet na meerdere verzoeken. ”

Op de video die met Choudhry's telefoon is gemaakt, blijkt echter dat zijn driejarige kind een masker op het vliegtuig draagt ​​nadat de politie was ingestapt.

Nog een video , gezien door de BBC, toont een politieagent die toegeeft dat, hoewel het probleem met het kind met een masker was "opgelost", "het gedrag van de andere passagiers ervoor zorgde dat de rest van de bemanning zich onveilig voelde".

De Choudhrys zijn nog steeds in Calgary en hebben op het moment van schrijven geen alternatieve vlucht aangeboden gekregen.

"Zoveel mensen hebben zoveel verdriet doorstaan ​​vanwege een gebrek aan begrip van een deel van het beleid", zei hij.