Vier redenen waarom jij een screenprotector nodig hebt

29 Apr 2021

Vier redenen waarom jij een screenprotector nodig hebt

Smartphones worden tegenwoordig steeds duurder en kwetsbaarder. Waarbij je vroeger een Nokia had die op de grond kon gooien, is dat tegenwoordig wel anders! Smartphones worden steeds lichter en dunner, maar dat betekent ook dat ze kwetsbaarder worden. Het is daarom verstandig om een screenprotector te plaatsen op je smartphone, zo kun je eventuele schade aan je scherm voorkomen. Gelukkig bestaat er voor elke telefoon een screenprotector, ook voor de nieuwe Samsung Galaxy S21 bestaat er een S21 screenprotector. Hieronder kun je verschillende redenen lezen waarom screenprotectors handig zijn. 

Telefoon laten vallen

Het kan je zomaar overkomen dat je per ongeluk je smartphone laat vallen op de grond, het is daarom belangrijk dat je een beschermhoes om je telefoon hebt zitten. Maar een beschermhoes  beschermt alleen de achterkant. Wat misschien nog wel belangrijker is de voorkant van je telefoon. Wanneer het scherm kapot is van je smartphone, is dit geen goedkope reparatie. Het kost namelijk veel geld om je scherm te laten repareren. Laat dus daarom gelijk een screenprotector op je telefoonscherm zetten, zo voorkom je eventuele dure uitgaven. 

Een schoon scherm

De smartphone schermen worden helder en scherper. Maar helaas zijn ze nog niet bestand tegen onze vette vinger. Het is irritant wanneer je een film aan het kijken bent op je mobiel dat je scherm onder de vingerafdrukken zit. Hierbij blijf je het scherm maar schoonpoetsen, om die vette vinger te verwijderen van je scherm. De beste oplossing is om dan een screenprotector te nemen, dankzij de olielaag die erop zit is het scherm beter bestand tegen vingerafdrukken. 

Bubbel verleden tijd

Toen screenprotector net op de markt waren, kon je zelf een screenprotector op je scherm plaatsen. Maar vaak was dit geen groot succes, vaak kreeg je allemaal luchtbellen onder de screenprotector. Deze bellen waren dan vaak lastig om te verwijderen. En je liep je vaak met een lelijk scherm over straat, maar je mobiel was dan wel beschermd tegen krassen. Nu bestaan er tegenwoordig glazen screenprotectors, deze kun je zelf dan ook makkelijk aanbrengen. Door deze glazen screenprotectors zijn bubbles verleden tijd en kan jij normaal een film kijken op je mobiel zonder dat je alleen maar bubbels ziet. 

Geen dure reparatie kosten

Smartphones zijn tegenwoordig aan de hoge prijs, je betaald al bijna snel 1000 euro voor een smartphone. Het is dan ook een duur grapje, wanneer je een kapot scherm wilt laten vervangen. Het kan namelijk wel een paar honderd euro kosten om je kapotte scherm te laten vervangen Daarnaast kan een kapot scherm ook gevaarlijk zijn, je kunt namelijk met het kapotte glas je vinger ophalen. Het is daarom verstandig om een screenprotector op je scherm te laten zetten.