Verwachte huizenmarkt prijzen in 2021

17 Dec 2020

Verwachte huizenmarkt prijzen in 2021

Sinds maart begin dit jaar hebben we te maken met het Corona virus, het is nu december en het virus is er nog steeds. We zitten nu in een strenge lockdown van vijf weken en moeten ons maar afvragen of na 19 januari de maatregelen worden versoepeld. Alle winkels en openbare plekken zoals museums zijn gesloten en we moeten nu alles vanuit huis gaan doen. Sommige mensen werken al vanaf maart vanuit thuis, het kan hierdoor lastig zijn om werk en privé gescheiden te houden. Ook kan je hebben gemerkt dat je huis misschien wel veels te klein is geworden en je een groter huis nodig hebt. Want we moeten ons maar afvragen of we na het Coronavirus, nog wel vijf dagen op kantoor mogen werken. In dit artikel ga ik je vertellen waarom het slim is om je huis te verkopen in 2021 en waarom het inschakelen van een makelaar voordelen heeft. 

Tweede golf

Wat ik al eerder vertelde het is nu december en we hebben nog steeds te maken met het Coronavirus. Als je kijkt naar alle buurlanden, zie je dat iedereen maatregelen neemt aangezien de tweede Corona golf hard toeslaat in Europa. Dit houdt in dat veel mensen hierdoor hun baan kunnen verliezen, en de kosten van hun huidige woning niet meer kunnen betalen. Dit is natuurlijk een hele vervelende bijkomstigheid, maar er zijn veel mensen die opzoek zijn naar een nieuwe woning. Mensen raken in paniek en betalen hierdoor al snel extra geld voor een nieuwe woning. Het is daarom verstandig om in deze tijd je huis te verkopen, omdat je het huis voor meer verkoopt dan toen je het kocht. Ook hebben we gezien dat de rentes erg laag blijven, waardoor mensen hogere leningen kunnen krijgen. Hierdoor kan er meer geld uitgegeven worden aan woningen. 

Voordelen van een makelaar

Het verkopen van een huis vergt veel tijd en kan daarom ook erg lastig zijn. Je kan hiervoor een makelaar inhuren die jou helpt met het verkopen van jouw huis. Makelaars verkopen dagelijks huizen en hebben hier dan ook meer ervaring in om jouw huis voor de beste prijs op de markt te zetten. Sommige huizen zijn binnen 1 dag verkocht en bij andere huizen duurt het wat langer. Mensen willen het huis natuurlijk van binnen komen bezichtigen, hiervoor moet je de hele tijd thuis zijn. Als je een makelaar inhuurt regelt hij alle bezichtigen van je huis, zo hoef je niet constant thuis te zijn voor mensen die het huis willen bezichtigen. Een eigenschap die een makelaar heeft is onderhandelen, hierdoor wordt je huis voor de juiste prijs verkocht. Want niemand wil in deze tijd zijn huis voor minder verkopen dan dat het waard is.

Woon je in regio Eindhoven en wil je een makelaar inschakelen? Makelaarskantoor Van Uffelen is een makelaar uit Eindhoven met ruim 40 jaar ervaring in Eindhoven en omgeving. Deze makelaar heeft veel kennis van de woningmarkt en adviseert en helpt je graag.