Vergroot de kans dat je de loterij wint

24 Aug 2020

Vergroot de kans dat je de loterij wint

Veel Nederlanders doen iedere maand mee met loterijen. Zij dromen ervan om een enorm geldbedrag te winnen, maar iedereen weet dat de kans daarop astronomisch klein is. Maar  wat niet iedereen weet, is dat er manieren  er zijn om de kans dat je wint significant te vergroten. Dat de loterij daadwerkelijk gewonnen kan worden, wordt iedere maand opnieuw bewezen. Maar hoe doen zij dat? En hoe vergroot jij de kans dat je in de prijzen valt? Hier lees je het verrassende antwoord in een overzichtelijk stappenplan.

Koop meteen tickets voor de loterij
Het ligt natuurlijk voor de hand dat je om mee te doen aan de loterij een ticket moet hebben. Maar let op: het gaat er hier om dat je méérdere tickets aanschaft. Als je de jackpot wil winnen, heb je meerdere tickets nodig. Met ieder ticket dat je koopt, vergroot je de kans dat je wint.

Speel altijd met dezelfde cijfers
Bij de meeste loterijen kun je kiezen met welke cijfers je speelt. Experts op het gebied van statistiek hebben bewezen dat het beter is om iedere keer dezelfde cijfers te gebruiken als je meedoet met de loterij. De kans dat de prijs op die cijfers valt, wordt na iedere trekking groter. Het is daarom ook een slecht idee om cijfers te kiezen waar al een keer een jackpot op gevallen is.

Kies hoge cijfers
Veel mensen kiezen relatief lage cijfers als ze meedoen met de loterij. Dat komt omdat iedereen zijn verjaardag, trouwdag of een andere belangrijke datum gebruikt. Statistici zeggen dat het om die reden beter is om te spelen met cijfers boven de 31. Daarmee maak je meer kans op de hele jackpot, en hoef je de prijs niet te delen met een ander als je wint.

Doe mee met loterij-pools
Het gebeurt opvallend vaak dat een groep mensen – een bedrijf, of een familie – samen de loterij wint. Je kans om te winnen neemt toe als je ook meedoet aan dit soort groepen, die samen veel loten kopen en de prijs delen. Als je meerdere tickets koopt om mee te doen aan de pool, krijg je vaak ook een groter gedeelte van de uiteindelijke prijs. Hierbij geldt wederom: hoe meer tickets je hebt hoe groter de kans is dat je wint.