Van niet milieuvriendelijke blauwe mondkapjes naar vrolijke mondkapjes!

12 Nov 2020

Van niet milieuvriendelijke blauwe mondkapjes naar vrolijke mondkapjes!

Sinds maart begin dit jaar, kregen we te maken met het virus. Nu is het november en we zijn nog steeds niet van het virus af en zijn zelfs nu verplicht om mondkapjes te dragen wanneer we naar openbare ruimtes gaan. Je ziet voornamelijk de basic blauwe mondkapjes voorbij komen en liggen dan ook overal in de winkel, maar laten we daar nou iets vrolijkers van maken. Want in deze mindere tijd, moeten we er toch het beste van zien te maken. Ook zijn de stoffen mondkapjes beter voor het milieu, aangezien we die door te wassen kunnen hergebruiken. In dit artikel geven we je tips en inspiratie voor mondkapjes.

Het nut van mondkapjes

Door mondkapjes te dragen kunnen we het verspreiden van het virus tegen gaan. Het mondkapje is bedoeld om andere mensen niet te besmetten met het virus. Het is daarom belangrijk om je mondkapje elke keer te vervangen voor een ander mondkapje. Wanneer je gebruik maakt van stoffen mondkapjes is het belangrijk om deze op 60 graden te wassen en gebruik hierbij geen wasverzachter. Het mondkapje houd de druppels tegen die het bacterie kunnen bevatten, ook helpt het mondkapje ervoor dat je bijvoorbeeld minder snel je vingers naar je mond toe brengt waar het virus aan kan zitten. Ook moet je nog steeds je handen wassen als je naar buiten bent geweest, alleen een mondkapje dragen is niet genoeg. 

Weg met de blauwe mondkapjes

Overal in de winkel kun je blauwe mondkapjes kopen, maar dat is een beetje standaard en saai. Je kunt tegenwoordig ook leuke stoffen mondkapjes kopen bij verschillende winkels, zoals bij kledingwinkels en drogisterijen. Het voordeel van deze mondkapjes is dat het beter voor het milieu is. Wanneer iedereen wegwerp mondkapjes draagt, hebben we aan het einde een grote berg met blauwe mondkapjes dit zal op ten duur voor veel vervuiling zorgen. Bij blauwe mondkapjes is het voornamelijk dat je ze na het dragen, niet kan hergebruiken. Ook is het verstandig om na 3 uur dragen van een mondkapje hem te vervangen voor een schoon mondkapje. Het is dus beter voor het milieu om gebruik te maken van stoffen mondkapjes aangezien je er heel wat op een dag gebruikt. 

Creatief aan de slag

Veel mensen zijn nu verplicht om thuis te werken, maar ook in het weekend kunnen we nergens meer naartoe. Hierdoor is er genoeg tijd om zelf aan de slag te gaan met zelf mondkapjes maken. Je kunt hiervoor naar een stoffen winkel of online stoffen bestellen om zo aan de slag te gaan met je eigen ontwerp. Gelukkig is het aanbod tegenwoordig groot genoeg waardoor je zelf kunt kiezen voor een leuke bloemenprint of tijgerprintje als mondkapje. Op internet kun je een patronen vinden voor mondkapjes, om zo aan de slag te gaan met je eigen ontwerp. Let er wel op dat je filters koopt voor in je mondkapje, hierdoor maak je het een stuk veiliger voor jezelf en voor de anderen.