Vakantiegangers opgelicht door autoverhuurverzekeringen

05 Sep 2020

Vakantiegangers opgelicht door autoverhuurverzekeringen

Vakantiegangers worden opgelicht door een autohuurverzekering, waakhonden hebben gisteravond gewaarschuwd.

Beleid kan worden tot 14 keer duurder dan een betere dekking die online beschikbaar is, volgens welke?

Het bleek dat een dekking van een week in Malaga bij Europcar £ 203 kostte, de meeste dure provider. De goedkoopste, online aanbieder Chew Insurance, rekende echter slechts £ 14 - een besparing van £ 189.

De zes grootste autoverhuurbedrijven rekenen gemiddeld van £ 147 voor een weekverzekering in het Spaanse vakantieoord. Ter vergelijking: de zes best beoordeelde onafhankelijke polissen die online worden verkocht, kosten gemiddeld slechts £ 23.

De laagste prijs van een autoverhuurbedrijf was £ 115 bij Enterprise , volgens welke? Avis, Alamo, Europcar, Goldcar en Hertz-polissen waren allemaal duurder.

Rory Boland waarvan? zei: ‘Autohuur is een branche die wordt geplaagd door gewetenloze praktijken, met buitensporig hoge kosten voor ondermaatse verzekeringspolissen, slechts een van de valkuilen waar klanten op moeten letten bij het kiezen van een verhuurbedrijf. Het goede nieuws is dat, ongeacht hoe een autoverhuurder u aan de balie probeert te overtuigen, u niet hoeft te wachten op een van deze oogstrelende dure polissen. Een veel grondiger dekking is online beschikbaar voor een fractie van de kosten. '

De dure polissen boden ook een inferieure dekking volgens de verzekeringsexperts die door Which ?

De zes onafhankelijke providers kregen scores die varieerden tussen 75 procent en 82 procent. Maar de hoogste score voor een autoverhuurbedrijf was 61 procent. Ze maakten ook belangrijke uitsluitingen, zoals het niet afdekken van afgestoken raamschermen.

Een woordvoerder van autoverhuurbedrijf BVRLA zei gisteravond: 'Je kunt een verhuren tegen de lage dagprijs, maar u moet altijd weten wat uw risicofactor is en dit is het eigen risico.

'Hoe lager de daghuur, de hoger is het overschot meestal. Het is aan de klant of hij vervolgens een waiver of een WA-verzekering afsluit om dat eigen risico te verminderen of te elimineren. '