Thuiswerkend personeel doet bijna een uur per dag extra, blijkt uit onderzoek

01 Sep 2020

Thuiswerkend personeel doet bijna een uur per dag extra, blijkt uit onderzoek

Thuiswerkend personeel doet bijna een uur per dag extra, verstuurt meer e-mails en bezoekt meer vergaderingen dan wanneer ze op kantoor zijn, blijkt uit onderzoek.

Ondanks de wens van de regering dat Britten weer aan het werk gaan, zitten mensen elke dag 49 minuten langer aan hun bureau - vier uur extra per week - volgens een rapport van de National Bureau of Economic Research.

Voordat het coronavirus begon, werkte slechts 6 procent van ons thuis, vergeleken met 43 procent van de bevolking op het hoogtepunt van de uitbraak in april , Meldde The Times.

Negentig procent van het personeel zegt op de een of andere manier vanuit huis te willen blijven werken, zelfs als dat betekent dat ze meer uren moeten werken, terwijl 70 procent beweert dat ze productiever zijn dan op kantoor.

Maar ondanks beweringen dat werknemers met hun laptop achter de televisie schoppen, ontdekten onderzoekers van Harvard en New York University dat personeel meer vergaderingen bijwoont en meer e-mails verzenden.

Ze analyseerden gegevens van 21.000 bedrijven in 16 steden in de VS, Europa en het Midden-Oosten, waaruit de tijd tussen de eerste en de laatste e-mail bleek per dag door een medewerker verzonden, was met 48,5 minuten toegenomen.

Bovendien was het aantal vergaderingen met meer dan 10 procent gestegen.

De academici merkten echter op dat deze bijeenkomsten doorgaans korter duurden en dat meer e-mails een natuurlijk bijproduct waren van meer e-mails omdat werknemers niet zo gemakkelijk face-to-face konden communiceren. thuiswerken.

In het rapport, verkregen door The Times, stond: 'Hoewel speculatief, is het mogelijk dat werknemers het ook moeilijker vinden om betrokken te blijven virtuele mee tings vergeleken met persoonlijke bijeenkomsten.

'De aandachtsspanne van een werknemer kan extra onder druk komen te staan ​​door uitdagingen die specifiek zijn voor de Covid-19-pandemie, zoals zorgen voor kinderen die niet naar school gaan. '

In het rapport werd opgemerkt dat de bevindingen zouden kunnen wijzen op een meer flexibele werkregeling waarbij het personeel hun e-mails en bijeenkomsten om overdag voor hun kinderen te zorgen.

De onderzoekers zeiden dat het te vroeg was om te concluderen of thuiswerken een beter alternatief was voor de norm.