Sporten in corona tijd

02 Feb 2021

Sporten in corona tijd

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, en dat betekent dat er veel goede voornemens worden gemaakt op gebied van sporten. Vaak zetten mensen mooie doelen neer om mee aan de slag te gaan. Sportscholen hebben het dan ook vaak erg druk op 1 januari, aangezien mensen sportief het nieuwe jaar willen beginnen.  Een voorbeeld hiervan is afvallen, vaak is het nieuwe jaar een mooie startperiode om te beginnen met afvallen. Nu is het alleen dit jaar erg lastig aangezien de sportscholen in verband met corona dicht zijn. Hierdoor wordt het behalen van je goede voornemens een stuk lastiger. We zien ook dat we door corona meer zijn gaat eten, waardoor we extra corona kilo’s hebben. Hieronder ga ik je een aantal tips geven, hoe jij tijdens corona toch nog in beweging kan blijven ook al zijn de sportscholen helaas dicht. 

Fietsen en wandelen

We zagen het al bij de eerste lockdown, er werden massaal fietsen aangeschaft. Dit kwam omdat je met het mooie weer nergens anders naartoe kon. Maar naast dat het fietsen een leuke bezigheid is, heeft het nog een voordeel het is namelijk hartstikke gezond. Naast het fietsen zien we ook dat wandelen een enorme trend is geworden. Nu we alweer in de tweede lockdown zitten, zien we dat veel gezinnen naar buiten gaan om te wandelen. Zeker de stranden en bossen zitten vol met mensen die even een luchtje willen scheppen, want van binnen zitten de hele dag wordt je ook niet blij. Maar ook moeten we aan onze beweging komen. Doordat we thuis moeten werken, missen we toch de beweging bijvoorbeeld van naar je auto toelopen of met de trein reizen. Op deze momenten ben je in beweging en die momenten missen we nu tijdens corona. 

Thuis sporten

Gelukkig zijn er genoeg sportscholen die online lessen geven en zijn er youtube filmpjes waarin ze workouts voordoen. Hierdoor kan jij makkelijk vanuit huis sporten. Ook op het internet kun je genoeg work-out schema’s vinden. Voor mensen die aan een vechtsport doen, kan je een bokszak aanschaffen. Deze kun je makkelijk kopen bij een vechtsport winkel, vaak kunnen ze je goed advies geven in welke bokszak voor jou geschikt is. Wanneer je een vechtsport beoefend is het belangrijk dat je dit blijft doen, hierdoor kan je op hoog niveau je sport blijven beoefenen. Ik kan je aanraden om te kijken bij Sepai Sports, zij hebben een ruim assortiment in kleding voor vechtsporten en spullen die je kunt gebruiken voor tijdens het sporten thuis. Vind je het leuk om te fietsen of hard te lopen, maar je vind het nu te koud buiten. Kan je er natuurlijk voor kiezen om een hometrainer of loopband aan te schaffen. Hierdoor kan je toch nog je doelen voor in het nieuwe jaar op gebied van sporten waar maken!