Scheidingswanden waarom en hoe gebruik je ze?

05 Apr 2021

Scheidingswanden waarom en hoe gebruik je ze?

Scheidingswanden zijn verplaatsbare wanden die je kunt gebruiken om kantoorruimtes en werkvloeren in te richten. Deze handige wanden zijn erg flexibel en zorgen ervoor dat je een ruimte steeds opnieuw kan inrichten. Zeker voor nu in deze tijd is een scheidingswand super handig, zo kun je op een snelle manier je kantoor corona proof inrichten. Hieronder kan je lezen wat een scheidingswand is en hoe je ze kunt gebruiken op kantoor.  

Wat is een scheidingswand?

Wanneer je een kantoor wilt inrichten, wil je het liefst de ruimte zo flexibel mogelijk indelen. Door gebruik te maken van een mobiele scheidingswanden kun je op een flexibele manier de ruimte verdelen. Je hebt verschillende soorten scheidingswanden, bijvoorbeeld van gips, spaanplaat of glas. De scheidingswand kan je verplaatsen via een rail, die aan de grond of het plafond is bevestigd. Overigens is een rail niet altijd nodig en hoeft het niet aan de vloer gemonteerd te zijn.  Door voor een scheidingswand te kiezen die niet aan de vloer of plafond vast zit, kan je de wand ook makkelijk in andere ruimtes plaatsen. Door gebruik te maken van een scheidingswand kan je een ruimte heel makkelijk in twee of drie ruimtes op delen. Op deze manier kan je makkelijk verschillende ruimtes creëren. Systeemwanden zijn ontzettend populair bij bedrijven waarbij op een snelle manier ruimte moet worden gecreëerd. 

Waarom een scheidingswand?

Scheidingswanden kantoor is een goede oplossing om verschillende kantoorruimtes te creëren. Met verstelbare wanden kun je een ruimte op een gunstige manier inrichten maar ook weer veranderen als dat nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk een ruimte huurt, is een scheidswand een goede optie. Op deze manier kan je ruimtes makkelijk groter en kleiner maken. Een scheidingswand is niet alleen functioneel maar kan ook de sfeer van een ruimte laten veranderen. Zo kan een glazenwand voor meer licht zorgen waardoor er beter zicht ontstaat. Deze wanden zijn perfect voor vergaderruimtes, alleen zorgen ze niet voor privacy. Maar nu ook met corona zijn scheidingswanden ideaal, we moeten namelijk de regel van 1,5 meter afstand volgen. We zijn nu al bijna een jaar thuis aan het werk, maar ooit moet daar verandering in gaan komen. Waarschijnlijk zullen er minder mensen op kantoor werken in de toekomst. Door scheidingswanden te nemen kan je makkelijk de ruimtes op kantoor corona proof maken. 

Akoestisch scheidingswanden

Je ziet al snel dat er vaak te veel mensen in een kantoorruimte worden gestopt, hierdoor krijg je problemen met luchtkwaliteit en geluidsoverlast. Door scheidingswanden te plaatsen kun je een akoestiek kantoor creëren. Door middel van scheidingswanden te plaatsen kunnen werknemers prettig en geconcentreerd werken. Je kunt ook geluidschotten plaatsen tussen bureaus, hierdoor kun je ook geluidsoverlast beperken.