Professionele website maken: hoe pak je dat aan?

14 Jul 2021

Professionele website maken: hoe pak je dat aan?

Wat zijn vereisten voor de inrichting van een professionele website? Of je nu een webshop of een portfolio online hebt: je wilt natuurlijk dat je website er strak en mooi uitziet. De perfecte website ziet er voor iedereen net weer wat anders uit, maar er zijn zeker algemene uitgangspunten om rekening mee te houden als je je website gaat bouwen. Lees verder om er meer over te weten te komen!

Domein vormt de basis

Een eerste stap tot een professionele website, is het registreren van een eigen domeinnaam. Je kunt een domeinnaam kopen die je vervolgens kunt inzetten als basis voor je website. Ook kun je hier een zakelijk e-mailadres aan koppelen. Het is verstandig om een goede domeinnaam te kiezen, die bijvoorbeeld aansluit op je bedrijfsnaam of de branche waarin je opereert. Zorg dat de naam eenvoudig te begrijpen is en het liefst goed kan worden onthouden. Ingewikkelde leestekens kun je bijvoorbeeld maar beter achterwege laten.

Juiste lay-out

Het is essentieel dat de lay-out van je website goed in orde is. Een website designer kan je hierbij helpen, als je er echt niet uitkomt. Je kunt zelf echter ook een eind komen. Besteed bijvoorbeeld aandacht aan de juiste inrichting van het menu op je site: hoe wil je dat gebruikers zich navigeren? Ook kun je je website bouwen met overzichtelijke blokken en stukken informatie. Verder is het goed als je website zowel op een laptop, tablet als telefoon werkend is. Test dit dan ook zeker op verschillende apparaten.

Passende teksten

Met de teksten op je website kun je informatie overbrengen aan de bezoekers. Zorg daarom voor kwalitatieve teksten, die je optioneel door een professioneel tekstschrijver kunt laten maken. Van een tekstje over jezelf tot specifieke informatie over je bedrijf: het is belangrijk om een helder verhaal te vertellen. Je kunt bijvoorbeeld ook met opsommingen werken, voor een betere leesbaarheid. Deel de punten die jouw bedrijf uniek maken en spoor de bezoekers aan om tot actie over te gaan, door bijvoorbeeld je producten te kopen of je diensten af te nemen. Een prikkelende tekst kan hierbij helpen!

Goed beeldmateriaal

Niet alleen de teksten op je website zijn belangrijk, maar ook het beeldmateriaal. Het liefst werkt het beeldmateriaal versterkend naast de teksten: zorg dat de content mooi op elkaar aansluit. Van productfoto’s als je een webshop hebt tot fotografie van je team – je kunt verschillende foto’s kwijt op je website. Ga na wat er voor jouw bedrijf relevant is om te laten zien.

Innovatieve website

Ten slotte kan het interessant zijn om een innovatieve website in te richten, mocht je echt uit willen pakken. Verwerk bijvoorbeeld een foto slider in de website, of zorg dat er videomateriaal in je website kan worden geplaatst. Zo springt je site er helemaal uit!