Pandemie leidt tot drive-trough zegening van huisdieren in de Filipijnen

04 Oct 2020

Pandemie leidt tot drive-trough zegening van huisdieren in de Filipijnen

MANILLA (Reuters) - Eigenaren van dieren die op hun hoede zijn voor coronavirus in de Filippijnen lieten hun huisdieren zegenen via een drive-through-ceremonie op zondag ter gelegenheid van Werelddierendag en het feest van Sint Franciscus van Assisi, de beschermheilige van de dieren .

Vanaf een veilige afstand in de auto's van hun eigenaren werden katten, honden en vogels besprenkeld met wijwater door een katholieke priester in Manilla, terwijl het aantal gevallen van coronavirus in de natie bleef toenemen.

De Filippijnen hebben in totaal 322.497 besmettingen met het coronavirus geregistreerd, de hoogste in Zuidoost-Azië.

Organisatoren en deelnemers zeiden dat dit jaar de ongebruikelijke manier is om huisdieren te zegenen voor Werelddierendag, die wereldwijd wordt gevierd om dieren te herkennen rechten en welzijn, zorgde voor sociale afstand.

"We moeten ons aanpassen aan het nieuwe normaal en de pandemie mag ons er nooit van weerhouden om hulde te brengen aan de harige dieren die we hebben", aldus Ritchie Pascual, een van de organisatoren van het evenement.

Voor hondeneigenaar Arlene Pedron, h het gezegend houden van haar huisdier is "heel belangrijk ... omdat we echt het gevoel hebben dat ons huisdier deel uitmaakt van onze familie".

"We willen ook het beste voor zijn gezondheid", zei Pedron, terwijl wachtend in de rij met haar twee jaar oude golden retriever.