Ontdek Mount Katahdin

24 Aug 2020

Ontdek Mount Katahdin

Veel mensen hebben wel eens gehoord van het Appalachen pad of Appalachian Trail. Misschien ken je zelfs wel iemand die heeft geprobeerd de route uit te lopen of heb je wel eens gehoord over iemand die dat ging doen. Dat is niet iets dat je zomaar even doet. De route is meer dan 3500 kilometer lang en loopt dwars door de wildernis. Je kunt beren, herten en allerlei soorten wild tegenkomen. Lijkt je dit schitterend om te doen, maar heb je simpelweg niet de mogelijkheid om zes maanden lang door de wildernis te banjeren? In dat geval zou je kunnen overwegen om van de route te genieten in etappes. Vooral in het natuurpark rond Mount Katahdin is dat goed te doen.

New York, maar ook de natuur?
Wanneer je een reis naar Amerika overweegt, dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van dat enorme land zien. Zowel New York, maar eigenlijk ook de schitterende natuur. Dat is best te doen. Je kunt Baxter State Park bezoeken en verschillende delen van het Appalachen pad bewandelen. Ook kun je de grootste berg van Maine beklimmen; Mount Katahdin. Dit is een prachtig stuk natuur en je kunt hier de 1.606 meter hoge berg beklimmen. Dit is misschien wel het meest bekende deel van het Appalachen pad en niet zonder reden. Dit is voor veel wandelaars van het beroemde pad het eindpunt. Er bestaan verhalen over wandelaars die de berg op rennen om hun route te voltooien. Soms gaat dat gepaard met drankgelagen op de top van de berg, maar dat wordt niet gewaardeerd door de beheerders van het natuurpark.

Mythe en natuur
Naast de prachtige natuur, van schitterende uitzichten tot beren en bijzondere vlinders, is Mount Katahdin ook gehuld in mythes. Zo is er ergens een steen op de berg, waar de beroemde dichter Robert Service een gedicht in heeft gekerfd. Daarin moedigt hij de avonturen van reizigers over de hele wereld aan. Iedereen die het gedicht vindt houdt de locatie geheim. Verder heeft deze berg haar naam te danken aan de Penobscot indianen. Mount Katahdin betekent letterlijk ‘grootste berg’. Ook deze geschiedenis maakt het tot een bijzondere plek.