Mannen met diepe stemmen gaan vaker vreemd

07 Oct 2020

Mannen met diepe stemmen gaan vaker vreemd

Mannen met diepe stemmen zijn minder toegewijd aan romantische relaties en zullen eerder vals spelen, volgens een nieuwe studie.

Onderzoekers onder leiding van de Southwest University in Chongqing, China, maten de toonhoogte van de stemmen van 116 mannen en 145 vrouwen.

De deelnemers, met een gemiddelde leeftijd van rond de 20, werden vervolgens gevraagd naar hun houding ten opzichte van trouw en toewijding.

"Onze bevindingen toonden aan dat mannelijke mannen zijn eerder geneigd ontrouw aan te gaan en minder toegewijd te zijn aan hun romantische relaties in vergelijking met vrouwelijke mannen, ”aldus de onderzoekers.

Maar de resultaten, gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Individual Differences, vonden geen verband tussen de toonhoogte van vrouwenstemmen en ontrouw.

De onderzoekers suggereerden dat testosteron een sleutelfactor zou kunnen zijn, waarbij mannen met een diepe stem aantrekkelijker zijn voor vrouwen.

Ze schreven: “Testosteron en de kenmerken zijn afhankelijk op testosteron kunnen betrouwbare indicatoren zijn van kwaliteitsafhankelijke omstandigheden of gedrag; daarom kunnen mannen met hogere testosteronniveaus, en dus lagere stemmen, meer ontrouwgedrag vertonen of minder toegewijd zijn aan hun romantische relatie.

“Bovendien, vanuit het oogpunt van de evolutionaire psychologie, kunnen mannen met mannelijke stemmen hun status onder andere mannen of hun aantrekkelijkheid voor vrouwen verbeteren, waardoor hun kansen op het vinden van meer of kwalitatief betere partners toenemen. "