Man tekent een racecircuit op zijn oprit voor fietsend buurjongetje

02 Sep 2020

Man tekent een racecircuit op zijn oprit voor fietsend buurjongetje

Een vriendelijke buurman heeft een racebaan op zijn oprit getekend nadat een jonge jongen op zijn loopfiets over het beton bleef racen.

Dave Phoxe, uit Salt Lake City in Utah, kreeg steeds waarschuwingen als de jongen zijn oprit opreed tijdens dagelijkse wandelingen met zijn gezin.

De 47-jarige besloot de omtrek van een racecircuit met krijt te tekenen - passend bij haarspeld-chicanes en vertragingsborden.

Terwijl de jongen voorbijreed, lieten beelden van de beveiligingscamera van meneer Phoxe zien dat hij de baan gebruikte om te versnellen.

Elke keer dat wind en regen de baan wegspoelden, verving meneer Phoxe hem door een nieuwe. 

 

Het duurde niet lang voordat meerdere kinderen - en zelfs volwassenen die fietsen of kinderwagens duwden - meededen om hun vaardigheden op de proef te stellen.

Na het uploaden van de video naar zijn YouTube-kanaal CanyonChasers, met een speels onderschrift over hoe hij omgaat met spelende kinderen op zijn oprit, ging het snel viraal met miljoenen weergaven en duizenden commentaren die zijn werk prijzen.

Hij zei: 'Ik schaam me een beetje om toe te geven hoe opgewonden ik was om te zien hoe hij reageerde - de video is gewoon zo schattig dat ik denk dat hij die eerste nacht vijf ronden heeft gereden.

'Je kunt zien dat moeder de omtrek van de baan als eerste opmerkt en je kunt zien dat ze het hem uitlegt, en zelfs op afstand kun je volledig zien wanneer klikken, en hij gaat ervoor.

'Een beetje vreugde gaat ver - we zijn allemaal in quarantaine geplaatst, we zijn allemaal gefrustreerd en moe, zouden we niet allemaal rechtvaardig zijn een beetje beter af als we gewoon een fietstocht maakten en ons herinnerden hoe het was om een ​​kind te zijn, al was het maar voor een paar minuten? '