Kijk hoe een Japans bedrijf een bemande vliegende auto met succes test

02 Sep 2020

Kijk hoe een Japans bedrijf een bemande vliegende auto met succes test

De Jetsons hadden misschien gelijk over de toekomst. De Japanse tech-startup SkyDrive Inc. voltooide met succes de eerste openbare demonstratie van een vliegende auto in Japan op 25 augustus, waardoor mensen een stap dichter bij persoonlijke vluchtvoertuigen kwamen.

In een video die vrijdag werd vrijgegeven, de single-seat De bemande SD-03 cirkelde ongeveer vier minuten rond het 2,5 hectare grote Toyota-testveld. De piloot met helm had de controle, maar werd ook bijgestaan ​​door een computersysteem om te helpen met de stabiliteit en veiligheid.

Aangeprezen als 's werelds kleinste elektrische verticale start en landing (eVTOL), is het vliegtuig ongeveer 2, 5 voet hoog en 4 meter in zowel de breedte als de lengte - ongeveer de ruimte in beslag nemen van twee auto's. Het strakke ontwerp van het voertuig wordt bediend door acht motoren en twee propellers op elke hoek, samen met twee witte lichten aan de voorkant en een rood licht aan de onderkant voor degenen op de grond om duidelijk te zien welke kant de auto op rijdt. 

Hoewel de SD-03 momenteel slechts ongeveer drie meter hoog kan worden en vijf tot tien minuten kan zweven, is de hoop dat dit aantal kan worden verhoogd tot 30 minuten tegen de tijd dat het in 2023 wordt uitgebracht. tegen het einde van het jaar vergunningen verkrijgen om buiten het Toyota-testveld te vliegen.

SkyDrive begon in 2018 als een zijtak van de vrijwilligersgroep Cartivator die in 2012 werd opgericht en begon in 2014 met de ontwikkeling van zijn eerste vliegende auto Onder de 100 bedrijfssponsors zijn Panasonic en Sony.

Vliegende auto's zijn al lang een doel van veel bedrijven, waaronder Uber die samen met NASA een model ontwikkelde. Morgan Stanley schat dat ze tegen 2040 een markt van $ 1,5 biljoen kunnen worden.

"We willen een samenleving realiseren waarin vliegende auto's een toegankelijk en gemakkelijk vervoermiddel in de lucht zijn en mensen een veilige, veilige en comfortabele nieuwe manier van leven, "zei Tomohiro Fukuzawa, CEO van SkyDrive in een verklaring.

En elk aspect, zelfs de kleur van de auto, is een knipoog naar de toekomst:" De hoofdkleur van het exterieur van de SD- 03 is parelwit, dat werd gekozen om witte vogels en de zwevende wolken aan de hemel van de toekomst van gebruikers te vertegenwoordigen, ”zei het bedrijf in een release.

Eén staat bereidt zich al voor op die toekomst. Op 24 juli tekende de gouverneur van New Hampshire, Chris Sununu, een wet om piloten toe te staan ​​vliegende auto's op openbare snelwegen te besturen.