Je woonkamer modern inrichten met shutters

04 Jun 2021

Je woonkamer modern inrichten met shutters

Raambekleding in huis is erg belangrijk. Je kunt kiezen uit verschillende soorten raamdecoratie, namelijk gordijnen, shutters of jaloezieën. Shutters zie je steeds vaker voorbij komen, het is een echte trend op gebied van raamdecoratie. Wanneer je buiten op straat loopt zie je veel shutters voor ramen hangen. Deze raamdecoratie is wel aan de prijzige kant, maar gelukkig zijn er ook varianten die iets goedkoper zijn. Je kunt namelijk gewoon kiezen voor houten shutters of kunststof shutters. Tegenwoordig zie je vaak dat mensen kiezen voor zwarte jaloezieën. Hieronder kan je lezen waarom shutters zo handig zijn in huis en wat de voordelen ervan zijn. 

Het geeft warmte

Tegenwoordig worden shutters gemaakt van hout, hierdoor krijg je gelijk een warm gevoel en goede sfeer. Maar deze sfeer en warmte kun je ook creëren met kunststof shutters. Je kunt met shutters je huis een landelijk of industriële look geven. Eigenlijk kunnen shutters in elk interieur gebruikt worden. Daarnaast is het fijn dat je de inkijk in huis verminderd, hierdoor kunnen mensen van buiten af moeilijker in huis kijken. Het is fijn om wat privacy in huis te hebben.

Soorten shutters

Je hebt verschillende soorten shutters, hierboven kon je al lezen dat je houten en kunststof shutters hebt. Maar er is ook een verschil in dikte van de shutters. Je kunt namelijk voor dikke shutters gaan, hierdoor krijg je een iets stoerdere look. Zeker als je deze in een zwarte kleur neemt, zal het een statement piece zijn voor in huis. Shutters bestaan er in vele kleuren, als je zwart te heftig vindt kun je ook voor wit of taupe gaan. Het is belangrijk om goed naar je interieur te kijken. Houdt ook rekening met het soort materiaal wat je wilt. Het ene houtsoort is lichter qua gewicht dan het andere houtsoort. Shutters zijn ook leverbaar in aluminium, dit heeft vaak een matte afwerking. Vaak gebruiken mensen aluminium shutters voor buiten, maar het kan ook binnen toegepast worden. Vaak zie je dat mensen aluminium shutters op hangen in de badkamer of keuken. Kunststof shutters zijn waterproof en zijn onderhoudsvrij. Dat maken kunstof shutters zo populair. 

Voordelen van shutters

Er zitten een aantal voordelen verbonden aan shutters. Je kunt er voor kiezen om shutters op maat te laten maken, zo kunnen ze voor diverse ramen gebruikt worden. Je kunt shutters namelijk ook gebruiken voor schuifpuien en openslaande deuren. Een ander voordeel is dat je shutters kan verstellen hierdoor kun je zelf het lichtinval en de privacy bepalen. Het is belangrijk dat je goed je ramen opmeet voordat je shutters gaat bestellen. Je wilt namelijk voorkomen dat je het raam nooit meer open kan doen, omdat je shutter te groot is.