Je professionele kennis verbreden doe je zo!

25 Aug 2021

Je professionele kennis verbreden doe je zo!

Als we eenmaal aan het werk zijn, zijn er nog altijd een hoop dingen die we kunnen leren. Zo is elke branche continue in verandering en komen er steeds nieuwe trends bij. Het is dan wel zo handig als je op de hoogte bent van deze trends en ontwikkelingen. Dit kun je weer toepassen in je werk en uiteindelijk verbreed je zo alleen maar je kennis. Maar hoe pak je dit nu precies aan? Wij helpen je graag een eindje op weg. Lees dus snel verder!

Trainingen volgen

De meest logische stap is het uitzoeken of er bepaalde trainingen of opleidingen zijn die je kunt volgen. Meestal kun je via je werkgever wel bepaalde trainingen volgen of hebben zij een budget voor als je zelf een training vindt die je wil volgen. Vraag dit dus altijd eerst even na bij je werkgever, voordat je zelf een training gaat boeken. Het zou immers zonde zijn als je bijvoorbeeld een verzuimtraining zelf boekt, terwijl je werkgever die zou kunnen vergoeden. Een opleiding duurt vaker iets langer dan een training. We kunnen ons goed voorstellen dat je geen zin hebt om jarenlang een opleiding te volgen als je daarnaast ook aan het werk bent. Dan is een Black Belt opleiding perfect! Dit programma duurt slechts 11 dagen.

Bezoek webinars en presentaties

Een andere goede manier om je kennis te verbreden is door webinars of presentaties bij te wonen. Veel organisaties organiseren eens in de zoveel tijd een presentatie over een bepaald onderwerp. Als dit toevallig een relevant onderwerp is voor in jouw branche, dan is het dus erg waardevol om je in te schrijven. Zo leer je niet alleen meer over een bepaald onderwerp, er zijn ook andere aanwezigen waarmee je over het onderwerp kunt sparren. Win-win!

Netwerken

Verder is je netwerk erg belangrijk als het gaat om het verbreden van je kennis. Kijk eens in je omgeving of je iemand kent uit hetzelfde vakgebied die al veel ervaring heeft of gespecialiseerd is in bepaalde onderwerpen. Wie weet kun je onder het genot van een kopje koffie even sparren over bepaalde onderwerpen en vragen naar wat de visie is van diegene. Dit is erg waardevol, aangezien je zo meer perspectieven leert kennen van een bepaald onderwerp! Daarnaast is het niet alleen goed voor je kennis, maar verbreed je ook nog eens je netwerk. Wie weet komt dit later ooit nog eens goed van pas!