Innovaties en trends op autogebied

09 Mar 2021

Innovaties en trends op autogebied

Op het gebied van auto’s zijn er trends, namelijk het aanschaffen van een dashcam en je ramen blinderen. Je ziet de laatste tijd veel filmpjes voorbij komen waarin ongelukken met auto’s zijn te zien. Vaak zijn dashcams erg handig om te bepalen wie het ongeluk heeft veroorzaakt en hebben verzekering er ook nog iets aan. Je ramen blinderen heeft daarnaast ook veel voordelen, zo kunnen inbrekers namelijk minder makkelijk inbreken. Maar wat doet een dashcam precies en waar zijn geblindeerde autoruiten handig voor. Hieronder bespreken we wat de voordelen zijn van dashcams en geblindeerde ramen.

Hoe werken dashcams?

De laatste tijd zie je veel filmpjes voorbij komen wat vanuit de auto is gefilmd. Voornamelijk zijn dit filmpjes van bijzonder rijgedrag en auto ongelukken. Deze filmpjes worden allemaal gemaakt door de dashcams. Een dashcam is eigenlijk een camera die je aan de binnenkant van je voorruit bevestigd. Er zijn verschillende reden om een dashcam aan te schaffen. Een dashcam is namelijk handig om te hebben wanneer u ongeluk hebt gehad. Dashcams werken vrij eenvoudig, het zijn camera’s die je op je voorruit en achterruit zijn gericht. Door middel van een zuignap worden de camera’s op je ruit bevestigd. Het handige is dat de camera alle beelden van de weg opneemt. Het is niet normaal dat er een dashcam in je auto is ingebouwd, je moet hem namelijk zelf aanschaffen. Wanneer je een dashcam wilt kopen moet je met een aantal dingen rekening houden. Het is belangrijk dat de dashcam voldoende kwaliteit heeft, vaak is de dashcam dan ook een stuk duurder. Nog een andere tip is dat de dashcam wel tegen een hoge temperatuur moet kunnen. Tijdens dashcam kopen is het belangrijk dat je op deze punten let. 

Autoruiten blinderen

Er zitten een aantal voordelen verbonden aan het het gebruiken van autoraamfolie. Voor in de zomer is het fijn om gebruik te maken van getinte autoruiten, UV licht is namelijk slecht voor je interieur. Ook helpt het om inbraken te voorkomen, door je ramen te blinderen kunnen inbrekers niet langer gluren om te kijken wat er in de auto ligt. Door geblindeerde ramen te nemen in jouw auto niet meer zo snel een doelwit voor inbraken. Maar ook wanneer ze willen inbreken en ze je ramen proberen in te slaan, zorgt het folie ervoor dat de ruit bij elkaar wordt gehouden. Het fijne bij geblindeerde ruiten is dat je wel vanuit binnen naar buiten kunt blijven kijken. Daarnaast heb je meer bescherming bij ongelukken, het folie houdt namelijk de ruit scherven bij elkaar. Hierdoor voorkom je dat scherven alle kanten opgaan. Geblindeerde ramen zien er ook een stuk chiquer uit, waardoor het ook als een styling werkt.