In het Japanse themapark Yomiuriland kun je werken vanuit het reuzenrad in Tokio

09 Oct 2020

In het Japanse themapark Yomiuriland kun je werken vanuit het reuzenrad in Tokio

Yomiuriland, een themapark in de westelijke buitenwijken van Tokio, wordt creatief tijdens de vrije val van de toeristenindustrie door dagpassen te verkopen aan mensen die op zoek zijn naar een interessantere plek om op afstand te werken.

Het "Amusement Workation" arrangement is vanaf 15 oktober verkrijgbaar op het park. Voor de prijs van 1.900 yen ($ 18) voor één persoon en 3.600 yen ($ 34) voor een paar, kunnen gasten zichzelf installeren in een "werkcabine" aan het zwembad, compleet met tafel, stoelen (zowel op kantoor als op het dek), Wi -Fi en stopcontacten.

Als dat nog niet genoeg stimulans is, bevat het pakket de optie om tot een uur op afstand te werken vanuit het reuzenrad, dat ook is uitgerust met Wi-Fi.

En als de werkdag voorbij is, kunnen arbeiders alle andere attracties in het park bekijken, inclusief lasergame, een botanische tuin, een spookhuis, skelters en een achtbaan genaamd Bandit. (Ze zullen echter extra kosten moeten betalen.)

Eén ding om in gedachten te houden: als onderdeel van hun hygiënemaatregelen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen, hebben pretparken in Japan hun gasten gevraagd om schreeuwen tijdens enge ritten.

De East and West Japan Theme Park Associations, een groep pretparkexploitanten die toezicht houden op attracties zoals Universal Studios Japan en Tokyo Disneyland, adviseerde gasten om hun masker op te houden en in plaats daarvan "in je hart te schreeuwen".

Het pakket van Yomiuriland staat er niet op dat klanten maskers dragen, maar ze zouden sterk worden gewaarschuwd dit te doen.

 

De aanhoudende coronaviruspandemie heeft veel bestemmingen over de hele wereld veroorzaakt, met name die wiens economie zwaar leunt op toeristendollars, om andere manieren te bedenken om bezoekers te verleiden.

Verschillende Caribische eilanden, waaronder Antigua, Barbados en Aruba, staan ​​reizigers toe met een verlengd visum binnen te komen als ze op afstand werken.

En voor de externe medewerker die alles heeft, biedt een resort op de Malediven een pakket van $ 23.250, inclusief een toegewijde persoonlijke assistent, gratis wasservice en onbeperkt eten en drinken - voor slechts één week.

In tegenstelling tot die plekken aan het strand, zal Yomiuriland die dagpassen alleen aan Japanse inwoners kunnen verkopen totdat het land zich openstelt voor toerisme.