Hosted telefonie voor thuiswerken

24 May 2021

Hosted telefonie voor thuiswerken

We werken steeds meer vanuit huis, daar zitten voordelen en nadelen aan verbonden. De voordelen van thuiswerken is dat je een stuk meer uitgerust bent. Je hoeft bijvoorbeeld niet te reizen naar je werk, waardoor je minder stress ervaart. Bij sommige banen kan je eigen werktijden indelen, hierdoor ben je een stuk flexibeler. Maar naast de voordelen zijn er ook een hoop nadelen, werk en privé zijn hierdoor moeilijk gescheiden te houden. Je woont en werkt op dezelfde locatie, dit kan ervoor zorgen dat je altijd bezig bent met werken. Wanneer je hier vatbaar voor bent kan dit voor klachten duren op langere termijn. Door de technologie van nu kan je dus makkelijk vanuit huis werken. Hieronder kun je lezen wat hosted telefonie inhoudt en wat de voordelen van thuiswerken zijn. 

Hosted telefonie

Er zijn een aantal punten belangrijk als het gaat om thuiswerken, je hebt namelijk goede verbinding nodig. Dit is voornamelijk nodig voor de optimale samenwerking tussen jou en je collega’s. Maar ook is goede bereikbaarheid nodig om zaken te doen met klanten. Thuiswerken is iets van de laatste tijd, het wordt ook wel het “nieuwe werken” genoemd. Doordat je thuis alleen aan het werk bent, is er meer behoefte aan flexibele telefonie. Het is belangrijk dat de communicatie tussen collega’s even goed verloopt als wanneer je elkaar in het echt spreekt. Hosted telefonie is een communicatie oplossing voor de toekomst. Door middel van een IP waar vaste en mobiele telefonie volledig zijn geïntegreerd  zorg je voor een goede verbinding.  Een voorbeeld van een hosted telefonie is Xelion, dit is een complete telefooncentrale in huis waarmee je altijd en overal beschikbaar bent. Je kunt er mee zakelijk bellen, chatten of e-mailen.

Voordelen van thuiswerken

In het begin kon je lezen dat thuiswerken voor minder stress zorgt, aangezien je niet meer naar je werk hoeft te reizen. Maar ook kon je kort lezen wat de nadelen van thuiswerken zijn. We gaan nu verder met de voordelen van thuiswerken. Doordat steeds meer mensen thuis werken, zie je dat het op de weg een stuk minder druk is. De drukte neemt af op de wegen, hierdoor komen er een stuk minder uitlaatgassen vrij. Door thuis te werken, help je de natuur ook een handje. Een ander voordeel van thuiswerken is dat je een stuk productiever bent. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die thuiswerken ongeveer 41% productiever zijn dan collega’s die op het kantoor werken. Ook wordt je een stuk minder snel afgeleid door je collega’s, je kunt je namelijk compleet focussen op je werk. Doelstellingen worden sneller gehaald, wanneer je thuis werkt. Het laatste voordeel is dat je meer vrijheid hebt. Je kunt tijdens het werken makkelijk een wasje draaien. Over goede verbinding hoef je je geen zorgen te maken, want daar zijn genoeg oplossingen voor zoals bijvoorbeeld een hosted telefonie.