Hoe starters het hoofd koel kunnen houden in een hete markt

03 Sep 2020

Hoe starters het hoofd koel kunnen houden in een hete markt

Winkelen voor je eerste huis is al stressvol genoeg, maar als je eindelijk klaar bent om een ​​huiseigenaar te worden en er maar weinig wordt geplukt, kan het proces een achtbaanrit van hoop en angst worden.

'Kopers lopen een huis binnen en zeggen:' Dit is het! ' Dan zien ze alle visitekaartjes [van andere agenten] op tafel en beginnen ze in paniek te raken ", zegt Georgia Stevens, president van de Seattle King County Realtors en managing broker van het Compass Washington-bureau.

De huisvesting van vandaag markt is roodgloeiend, met huizen die meerdere aanbiedingen krijgen en in veel steden boven de catalogusprijs worden verkocht. Achtenzestig procent van de Amerikaanse huizen die in juli werden verkocht, was minder dan een maand op de markt, en de mediane prijs voor bestaande huizen was 8,5% hoger dan in juli 2019, volgens de National Realtors Association.

In omstandigheden zoals deze, is het normaal dat u zich zorgen maakt over het verliezen van andere kopers. Maar het grotere gevaar is dat je het proces door een schaarste-mentaliteit laat kapen, waardoor je wordt verleid om te veel geld uit te geven of je te vestigen op een huis waar je later spijt van krijgt. Hier leest u hoe u het hoofd koel kunt houden als een nieuwe huiskoper.

Begin met een authentiek budget

Zorg voor een solide financiële basis vanaf het begin. Zoek uit hoeveel huis u zich kunt veroorloven en laat u vooraf goedkeuren voor een hypotheek voordat u naar huizen gaat kijken. Een hypotheekvoorkeuring is een aanbod van een geldverstrekker om u onder bepaalde voorwaarden een bepaald bedrag te lenen. Zonder deze informatie zullen makelaars en verkopers u niet serieus nemen, en aanbiedingen van vooraf goedgekeurde kopers zullen waarschijnlijk worden geaccepteerd boven die van u.

Bepaal een prijsklasse op basis van zowel hoeveel u kunt lenen als uw budget en zorg ervoor dat je jezelf de ruimte geeft om te ademen.

"Ik waarschuw kredietnemers altijd om niet te strekken voor een huis en om een ​​realistisch budget op te stellen dat een financiële buffer voor de toekomst zal opleveren", zegt Scott Lindner, nationaal verkoopdirecteur voor hypotheekleningen bij TD Bank, zei in een e-mail. "Dit is nog belangrijker in de huidige onzekere omgeving."

Leer wat je kunt verwachten voordat je winkelt

"Het draait allemaal om voorbereiding", zegt Alicia Holdaway, president van de Salt Lake Board of Realtors in Utah en een agent bij Summit Sotheby's International Realty.

Voordat ze kopers huizen laat zien, leidt Holdaway ze door een onroerendgoedcontract en legt alle voorwaarden uit en wat er kan worden onderhandeld. Samen bespreken ze de risico's van het doen van specifieke concessies, zodat de kopers kunnen beslissen met welke voorwaarden ze zich op hun gemak voelen.

"Op dit moment is de emotie het laagst en de logica het hoogst", zegt ze. "Zodra we huizen bekijken, gaan die ruilen."

Werk samen met een ervaren makelaar die je kan begeleiden bij beslissingen voordat je wordt meegesleurd in de liefde voor een huis en de drive om te winnen, adviseert Holdaway. Wanneer u aanbiedingen doet, kan uw makelaar u helpen geaard te blijven.

"Het is zo belangrijk dat kopers werken met iemand die stabiel kan blijven", zegt ze.

Wees stevig op uw behoeften, flexibel op de rest

Denk goed na over waarom u een huis wilt kopen, zegt Josh Harris, een gecertificeerd financieel planner en docent financiën aan de Clemson University. Gebruik die redenen om onderscheid te maken tussen de functies die u nodig heeft en de voorzieningen die prettig zouden zijn.

Wees dan kieskeurig over de items die u moet hebben, zegt Stevens. Ze vertelt over klanten die onlangs in de verleiding kwamen om genoegen te nemen met een huis met een defecte plattegrond - er was geen douche boven met de hoofdslaapkamer. Stevens liet haar cliënten de trap op en af ​​lopen en stel je voor dat ze dat elke ochtend zouden doen om te douchen en zich aan te kleden. Ze besloten om op huizenjacht te blijven.

Wees bereid een compromis te sluiten over cosmetica die u kunt veranderen en voorzieningen die u niet nodig heeft. Soms verwachten starters dat huizen er perfect uitzien, zegt Stephen Medeiros, verkozen president van de Massachusetts Association of Realtors en associate broker bij Keller Williams Realty in Dartmouth.

Onthoud dat je kunt overschilderen en afschrapen behang en verander dingen zoals vloeren en werkbladen. Dat is wat Medeiros deed toen hij zijn eerste huis kocht. Jaren later, nadat hij het had verbeterd en eigen vermogen had opgebouwd, verkocht hij het huis met winst en kocht hij een mooier huis.

"Een huis is misschien niet HGTV-klaar, maar het kan iets zijn dat kan worden verbeterd. tijd, "zegt hij.

Laat negatieve emoties niet de overhand krijgen

Het is normaal dat je je soms angstig en gefrustreerd voelt als je op huizenjacht bent. Laat die emoties het gewoon niet overnemen.

Angst kan ertoe leiden dat je overhaast slechte beslissingen neemt of vastloopt en helemaal geen beslissingen neemt, zegt Harris, die in het bestuur van de Financial Therapy Association zit. Neem een ​​pauze om wat perspectief te krijgen wanneer u zich angstig voelt. Neem een ​​vriend in vertrouwen die buiten het huisaankoopproces valt, en ontvang een realiteitscheck van uw makelaar.

Houd uzelf bezig om frustratie te voorkomen. Een veelgemaakte fout die voor het eerst een huis koopt, is dat je naar te veel huizen kijkt, zegt Holdaway. Dat wordt vermoeiend en kan kopers ertoe brengen beslissingen te nemen om het proces af te ronden.

"Ze zijn het kijken zat en zeggen: 'Ik zal ervoor zorgen dat het werkt. Ik heb gewoon een huis nodig ', Zegt Holdaway. Beperk het aantal huizen dat u bezoekt tot huizen die aan uw budget en criteria voldoen.

Blijf bij uw prijsklasse en prioriteiten

Er zijn veel concessies die u kunt doen om een ​​verkoper voor u te winnen. Ze variëren van maatregelen met een laag risico, zoals flexibel zijn op de sluitingsdatum, tot verhuizingen met een hoog risico, zoals afstand doen van het recht om reparatie aan te vragen of om terug te komen uit de deal, afhankelijk van de resultaten van de woninginspectie. Hoe warmer de markt, hoe meer concessies de kopers moeten doen. Zorg ervoor dat u de risico's begrijpt en doe geen afstand van beschermingen die u zich niet kunt veroorloven.

Mogelijk moet u een bod doen dat hoger is dan de catalogusprijs om op sommige markten te kunnen concurreren, maar zorg ervoor dat de aangeboden prijs nog steeds binnen uw budget. Kijk verder dan de biedingsoorlog naar de jaren die u zult besteden aan het aflossen van de hypotheek.

"U wilt niet leven voor uw huis", zegt Medeiros.

Binnen uw budget blijven kan betekenen dat je sommige huizen misloopt. Maar dat is oké.

"Er is altijd een ander geweldig huis", zegt Stevens. "Dit is niet de enige."