Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp’er

12 Oct 2020

Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp’er

Zelfstandigen hebben verschillende soorten verzekeringen tot hun beschikking. Een type verzekering dat beschikbaar is en waarmee rekening moet worden gehouden, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering, ookwel AOV genoemd. In dit artikel lees je alles over het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp'er. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?


Een arbeidsongeschiktheidsverzekering helpt je om jouw salaris geheel of gedeeltelijk terug te krijgen na een blessure. Degenen die personen ten laste hebben, kunnen een hogere maandelijkse uitbetaling krijgen om ook voor hen te zorgen. Jouw verzekeringspolis kan je tijdelijk dekken, ervan uitgaande dat je weer aan het werk kunt. Zo niet, dan heb je mogelijk de rest van jouw leven recht op een uitkering.

Waarom is een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp'er belangrijk?


Als een zelfstandige moet werken terwijl hij of zij een blessure of ziekte heeft, helpt een arbeidsongeschiktheidsverzekering de ondernemer een inkomen en zekerheid te bieden. Het maakt niet uit waar je valt in het spectrum van zelfstandigen, je moet jouw inkomen beschermen. Dit is waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering belangrijk is voor zelfstandigen:

-    Een blessure of ziekte kan ertoe leiden dat je geen inkomen kunt verdienen uit jouw bedrijfsactiviteiten.
-    Mogelijk heb je verzekeringsuitkeringen nodig om jouw bedrijf draaiende te houden terwijl je herstelt van jouw handicap.

Je hebt hard gewerkt om jouw eigen bedrijf te starten. Laat een handicap of ziekte niet al jouw harde werk en alle uren die je in jouw bedrijf hebt gestoken, vernietigen.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering het waard voor zelfstandigen?


Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is de moeite waard voor iedereen die gaat werken om de kost te verdienen. Voor zelfstandigen is het een must-have. Of je nu een eigenaar van een klein bedrijf bent of een onafhankelijke aannemer, het is veilig om te zeggen dat je veel zelfredzamer bent dan een gewone werknemer bij een groot bedrijf. In veel gevallen is dat de reden waarom je in de eerste plaats als zelfstandige bent gaan werken.

Om deze onafhankelijkheid te bereiken, heb je ook de nadelen van je eigen baas zijn. Dit omvat het goedmaken van essentiële voordelen die je misloopt door niet voor een traditionele werkgever te werken.

Wanneer je jouw eigen arbeidsvoorwaardenpakket samenstelt, zijn individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en zakelijke overheadkostenverzekeringen een uitstekende plek om te beginnen. Ze beschermen niet alleen alles wat je verdient en opbouwt, maar ze stellen je ook in staat om gedurende jouw hele carrière onafhankelijk te blijven.

Dekkingsbedragen


Het is belangrijk op te merken dat er bijna geen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen beschikbaar zijn die 100% van het individuele salaris dekken.

De beste levensverzekeraars dekken maximaal 50% tot 60% van het salaris. 50% of 60% klinkt niet als veel, en het is zeer waarschijnlijk dat je moet gaan sparen, maar je moet er rekening mee houden dat deze voordelen belastingvrij zijn.

Dus hoewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering gunstig is, hebben zelfstandigen spaargeld, aanvullende verzekeringen en investeringen nodig om te helpen met het resterende gederfde loon.