Facebook voegt 'Samen kijken' functionaliteit toe aan Messenger

14 Sep 2020

Facebook voegt 'Samen kijken' functionaliteit toe aan Messenger

Facebook Messenger geeft gebruikers nog een reden om videogesprekken te voeren: de app introduceert een nieuwe functie "Samen kijken" waarmee vrienden tv-programma's en andere inhoud kunnen bekijken tijdens groepsgesprekken.

Het concept is vergelijkbaar met de "Watch Party" -functie van Facebook, waarmee groepen kunnen worden bekeken vanaf een speciale pagina of groep. Maar Watch Together is bedoeld om meeslepender te zijn dan een Watch Party. Omdat het co-kijken plaatsvindt tijdens videogesprekken, kunnen vrienden tegelijkertijd video-inhoud en de reacties van hun vrienden erop bekijken.

Tijdens een groepsvideogesprek (of Messenger Room-hangout) kan elke deelnemer een clip kiezen uit de videocatalogus van Facebook - de shows en andere inhoud die je normaal zou vinden op het tabblad 'Bekijken' - en het speelt voor iedereen in het gesprek. Het ondersteunt echter geen YouTube of video's van andere streaming-sites, dus uw kijkopties zullen enigszins beperkt zijn (hoewel Facebook zegt dat het wat nieuwe inhoud toevoegt die samenvalt met de lancering van de functie).

Je hebt echter nog een andere optie: Watch Together ondersteunt ook de eigen video-uploads van gebruikers, zodat vriendengroepen hun eigen clips kunnen bekijken terwijl ze chatten. Dat kan met name handig zijn voor vrienden en familie die proberen contact te houden en elkaars huisdieren en kinderen in de gaten te houden, zelfs als het uw volgende externe Netflix-feestje er niet gemakkelijker op maakt.

Watch Together wordt in de komende weken uitgerold naar de apps van Messenger.