Energie vergelijken zo doe je dat

14 Feb 2021

Energie vergelijken zo doe je dat

Het wisselen van de ene energieleverancier naar de andere energieleverancier noemen we overstappen. Door je oude contract te beëindigen en je nieuwe contract in te laten gaan noemen we overstappen. In de meeste gevallen stap je pas over wanneer je contract afloopt. Je kunt ook overstappen wanneer je contract nog niet afgelopen is, maar dan betaal je wel een opzegvergoeding. Hieronder kun je lezen hoe je het beste energie kunt vergelijken met elkaar. 

Overstappen energie

Wanneer je gaat overstappen van energie, zijn er twee opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt namelijk kiezen voor een nieuw contract bij je huidige energieleverancier afsluiten of u kunt er voor kiezen om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Met een energievergelijker kun je verschillende energie vergelijken met elkaar en onderzoeken welke maatschappij het voordeligst is. Uit het vergelijken van energieleveranciers kan eruit komen dat de maatschappij waar u nu zit het voordeligst is, dan hoeft u niet te wisselen van energieleverancier. Het overstappen van energieleverancier is makkelijk en simpel, waardoor het binnen een paar minuten geregeld is. De fabels over dat u zonder energie zit, is niet waar. U kunt gerust van energieleverancier overstappen. 

Waarom van energieleverancier overstappen?

Je ziet vaak dat nieuwe klanten meer beloond worden dan de huidige klanten. Vaak krijgen nieuwe klanten korting op hun energiecontract, en krijgen huidige klanten dit niet. Het kan daarom in dit geval voordeliger zijn om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Je kan denken dat overstappen van energieleverancier veel tijd kost, maar het juist heel makkelijk. Er zitten een aantal voordelen vast aan het overstappen van energieleverancier. Je bespaart namelijk honderden euro’s per jaar op de energierekening, daarnaast profiteer je ook hoge kortingen. Zeker wanneer je net een nieuw contract afsluit, krijg je vaak hoge welkom kortingen. Daarnaast kan je zelf kiezen welke energieleverancier het beste bij je past. Dit kan je ook elk jaar makkelijk aanpassen, als je kiest voor een eenjarig contract. Een andere reden zou ook kunnen zijn dat je gaat verhuizen, waardoor je wel een ander contract moet nemen qua energieleverancier.

Hoe werkt overstappen?

Vergelijk verschillende energieleveranciers met elkaar om erachter te komen welke het voordeligst voor jou is. Je hebt websites waarop je op basis van postcode en huisnummer kunt kijken welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Kijk goed naar de duurzaamheid en looptijd van je contract. Als je elk jaar wilt overstappen van energieleverancier, dan is het slim om hiermee rekening te houden als je een nieuw contract afsluit. Overigens is het altijd handig om van energieleverancier over te stappen aangezien het veel kosten kan besparen. Het overstappen van energieleverancier is heel makkelijk en eenvoudig, binnen een paar minuten is het gefixed.