Elon Musk zegt dat de 'warp drive'-tunnel onder Las Vegas bijna klaar is

16 Sep 2020

Elon Musk zegt dat de 'warp drive'-tunnel onder Las Vegas bijna klaar is

Elon Musk heeft gezegd dat de allereerste operationele tunnel ooit gegraven door The Boring Company 'bijna klaar' is.

De startup voor het graven van tunnels heeft tot doel het stadsverkeer te elimineren door ondergrondse netwerken te graven die in staat zijn om zelfrijdende auto's met hoge snelheden voortstuwen.

De eerste commerciële tunnel wordt gebouwd onder Las Vegas en verbindt het Las Vegas Convention Center met de Strip.

Als dit lukt, hoopt Musk The Boring Company zal met meer steden over de hele wereld samenwerken om transportnetwerken van de volgende generatie te graven.

"Tunnels onder steden met zelfrijdende auto's zullen aanvoelen als warp drive", tweette hij. "Eerste operationele tunnel onder Vegas bijna klaar."

Hij voegde eraan toe: "Tunnels zijn de oplossing voor het verkeer. Je kunt zoveel niveaus hebben als je wilt. De bruikbare tunneldiepte is veel groter dan de hoogste gebouwen, dus zou zelfs werken voor New York of Beijing. ”

Musk, die ook SpaceX en Tesla leidt, lanceerde de tunnel-graaf-onderneming in 2016 nadat hij gefrustreerd raakte door het" zielvernietigende verkeer "in zijn geboorteplaats Los Angeles.

In 2017 werd een testtunnel van anderhalve kilometer onthuld op het hoofdkantoor van SpaceX in Hawthorne in Californië, die werd gegraven voor $ 10 miljoen.

De proof-of-concept was een aanzienlijke verbetering vergeleken met de huidige technologie voor het graven van tunnels, zei het bedrijf, die maar liefst $ 1 miljard per mijl kosten.

"De sleutel tot dit werk is het verhogen van de tunnelsnelheid en het verlagen van de kosten met een factor 10 of meer. - dit is het doel van de Boring Company, "zegt de website van het bedrijf.

Musk deelde eerder dit jaar weergaven van het eerste station onder Las Vegas. g Tesla's geparkeerd in baaien klaar om passagiers door de tunnel onder het congrescentrum te vervoeren.

In augustus kreeg The Boring Company toestemming om zijn Las Vegas-netwerk uit te breiden en zou het uiteindelijk het centrum van Las Vegas kunnen verbinden met de McCarran International Airport .

Andere steden die momenteel met het bedrijf in gesprek zijn, zijn Chicago en Los Angeles.