De voordelen van linkbuilding en SEO

26 Mar 2021

De voordelen van linkbuilding en SEO

Heb jij als MKB’er meer verkeer op je website nodig, dan is het belangrijk dat je linkbuilding en SEO op orde zijn. Dit zijn namelijk twee belangrijke onderdelen om jouw websites te verbeteren en daarvoor moet je linkbuilding en SEO toepassen op je website. Zeker wanneer je een klein bedrijfje hebt, is het lastig om in het begin veel bezoekers te krijgen. Hieronder kan je lezen wat linkbuilding en SEO inhoudt. 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een methode die er voor zorgt dat websites hoger in Google terecht komen. Er bestaat ook interne linkbuilding, dit is namelijk of gebruikers makkelijk op een website kunnen kunnen navigeren. Het is daarom erg belangrijk dat de linkstructuur in orde is. Een bezoeker moet namelijk makkelijk naar andere pagina’s kunnen navigeren op de website. Door gebruik te maken van interne linkbuilding kun je bepaalde pagina’s op je website meer waarde toekennen. Je kunt dit doen door linkjes van pagina’s op andere pagina’s te plaatsen, zo kunnen je gebruikers altijd terug naar de pagina die jij het belangrijkste vind. Naast interne linkbuilding heb je ook externe linkbuilding. Externe linkbuilding wordt voornamelijk gebruikt om hoger in Google te komen. Maar om hoger in Google te komen heeft je website bepaalde autoriteit nodig. Dit doe je door linkbuilding. Hiervoor moet je links op relevante websites plaatsen die naar jouw website verwijzen. Het is hierbij belangrijk dat de kwaliteit van de links hoog zijn, Google zal dit als waardevol zien. Het kan lastig zijn om zelf je linkbuilding op orde te krijgen, je kunt hiervoor Local Scope inhuren. Bekijk de linkbuilding pakketten op de website, om erachter te komen welk pakket het beste bij jou past. 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie. Hierbij probeer je hoge posities op belangrijke zoektermen te behalen. Om dit te behalen moet je beginnen met het optimaliseren van je website. Het betekent eigenlijk het verbeteren van je website, zodat Google het beter kan lezen en de waarde beter kan inschatten. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen. Content is erg belangrijk, zonder content is er geen zoekmachine optimalisatie. Daarnaast is het ook belangrijk dat je website technisch in orde is. Offsite SEO is ook belangrijk, shares, likes op social media hebben ook een invloed op je zoekmachine optimalisatie. Google wilt de allerbeste assistent worden, dit willen ze bereiken door zo goed mogelijk antwoord te geven op je vragen. De zoektermen die je invult in Google worden in binnen een seconde aan de beste pagina’s gekoppeld. Om hiervoor in aanmerking te komen, is het dus belangrijk om je SEO richtlijnen te voldoen. Voor de SEO is het daarom belangrijk dat je keywords op belangrijke plaatsen worden verwerkt.