De vier voordelen van een partytent

02 Jun 2021

De vier voordelen van een partytent

In Nederland weet je het nooit met het weer, het kan de ene week regenachtig weer zijn en de andere week volle zon. Om feestjes toch te laten doorgaan kan een tent een goede oplossing zijn. Je kunt een tent opzetten wanneer het regenachtig weer is, maar ook om schaduw te creëren op een warme dag. Hieronder kun je een aantal voordelen van een tent lezen. 

Locatie

Door te kiezen voor een partytent kan je eigenlijk je feestje op elke locatie geven die je wilt. En of het een groot of klein feest wordt, is helemaal aan jou! Met een partytent kan je alle kanten op, hierbij heb je dus veel vrijheid. Een feestje op locatie (laten) organiseren is natuurlijk ook erg luxe, maar in sommige ruimtes moet je rekening houden met een maximum aantal gasten of moet je je aan andere regels houden (wat natuurlijk heel logisch is). Door zelf een locatie uit te kiezen, kan je zelf bepalen hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Let hierbij wel op dat je een partytent van kwaliteit koopt, niemand wil op een regenachtige dag onder een lekkende partytent zitten. 

De aankleding

Als je aan een partytent denkt, kan je misschien een saaie witte tent voor je zien. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, je kunt namelijk de aankleding van je partytent helemaal zelf bepalen. Wanneer je een themafeest houdt, kun je de tent laten inrichten naar het thema. Er is namelijk alles mogelijk in een partytent, je kunt slingers en ballonnen makkelijk ophangen. Je kunt de partytent verder inrichten met statafels, verwarming en meubilair. Hierdoor creëer je zowel staan- als zitplaatsen voor je gasten. 

Weersomstandigheden voor thuis en op het terras

Een partytent is in de zomer perfect, omdat je ook schaduw kan creëren wanneer het erg warm is. Maar ook als het weer tegenvalt, kun je de zijkanten van de tent dicht maken. De tenten kunnen ook aan elkaar geritst worden, zonder dat de regen er doorheen komt. Dit geeft een gezellige sfeer en het blijft droog. Als je ziet dat het slecht weer gaat worden, kan je een heater erbij bestellen om de gasten te voorzien van warmte. Terrassen kunnen ook gebruik maken van tenten, met een terrastent kan je mensen voorzien van een droge plek. Door een terrastent te nemen kan je ook je restaurant een stukje groter maken, hierdoor kan je meer gasten voorzien van een plek in je restaurant. Voor feestjes is het ook een goede oplossing, zo kun je grotere partijen mensen aannemen.  

Makkelijk op te zetten

Een partytent is makkelijk op te zetten, maar is ook eenvoudig weer opgeruimd. Wist je dat de easy-up partytenten binnen slechts 30 seconden op te zetten zijn. Zo houd jij weer tijd over om de laatste voorbereidingen te treffen voor je feestje! Binnen een korte tijd kun je een feestelijke sfeer creëren. Het enige wat je nog hoeft te doen is de tent te versieren met verlichting en tafels. Dan kan het feestje beginnen!