Britse toerist doet uren met bus Pringles om het dragen van een gezichtsmasker te vermijden

05 Sep 2020

Britse toerist doet uren met bus Pringles om het dragen van een gezichtsmasker te vermijden

Een Britse toerist heeft opscheppen over het feit dat hij een tube Pringles 'vier uur' heeft gemaakt, zodat hij het dragen van een gezichtsmasker tijdens zijn vlucht naar Tenerife kon vermijden.

Vakantieganger Michael Richards, 41, kocht de tube met zout en azijn Pringles aan boord van de easyJet-vlucht en knabbelde er elke tweeënhalve minuut aan.

Hij pochte later op Facebook dat hij zijn 'oncomfortabele' masker de hele reis had vermeden, behalve tien minuten tijdens een toiletpauze en om zijn koffer in het bagagevak te stoppen.

Naast een foto van een tube Pringles en een wegwerpkoffiekopje schreef hij: 'Je kunt je masker afzetten tijdens het eten en drinken in het vliegtuig. < / p>

'Ik kan niet geloven dat ik die Pringles de afgelopen vier uur heb gemaakt. Dat is elke tweeënhalve minuut een pringle. '

Meneer Richards reisde van zijn huis in Huddersfield naar Tenerife South Airport met zijn vrouw Della Richards, 37, en hun twee kinderen Sapphire Richards , zes, en Zarina Richards, 10, op dinsdag 25 augustus, twee weken in de zon.

Het is momenteel in strijd met de vliegvoorschriften van easyJet dat klanten reizen zonder een masker te dragen.

Maar meneer Richards zei: 'Ik dacht dat ik de tijd zou nemen om deze Pringles te eten om te zien hoe lang ze zouden duren, en ik bleef maar knabbelen, maar het was moeilijk, want als je eenmaal knalt, kun je niet meer stoppen, weet je.

'Toen we landden, googelde ik hoeveel Pringles er in een buis zaten en het zijn ongeveer 100 Pringles, daarna heb ik dat gedeeld door de tijd van de vlucht en dat is één per tweeënhalve minuut.

'Dus als je zat daar te kauwen, je kunt vrijwel een hele vlucht doorkomen zonder een masker te dragen. '

Meneer Richards zei dat hij niet van plan was om geen masker te dragen maar wilde testen of hij er de hele vlucht mee weg zou komen.

Sommige gebruikers zeiden dat ze onder de indruk waren dat hij ermee wegkwam.

De een zei: 'Goed idee. Ik doe dit de volgende keer. '

Een van hen zei: 'Mijn man deed hetzelfde, maar hij had meer dan Pringles.'

Een bezorgde gebruiker schreef echter: 'Blij dat ik niet in dat vliegtuig zat.'

De heer Richards zei dat de kritiek hem niet stoorde omdat 'ze zitten thuis in het VK bij regenachtig weer en we zonnen het op Tenerife '.

Hoewel hij niet graag draagt maskers, zei hij dat hij begrijpt waarom ze nodig zijn en draagt ​​ze in winkels.

Maskers zijn in veel landen een vereiste omdat men denkt dat ze de kans verkleinen dat Covid-19 wordt verspreid via deeltjes die vrijkomen tijdens hoesten of niezen. 

'Mensen houden er niet van om maskers te dragen, en zelfs de stewardessen zeiden dat ze geen maskers willen dragen, maar we weten allemaal dat we ze moeten dragen, 'Voegde meneer Richards eraan toe.

' Ik ben geen anti-mask of zoiets en ik draag ze op vakantie en thuis, in winkels, dus Ik ben er helemaal voor om voor mensen te zorgen.

'Het was gewoon een beetje een luchtige aanpak van het maskeronderwerp, eigenlijk, omdat er is nu zoveel depressie in de wereld, mensen worden graag opgetild. '

Een woordvoerder van EasyJet zei dat geen andere passagiers hadden geklaagd dat meneer Richards geen masker droeg op de vlucht.

Ze voegden eraan toe: 'Passagiers ontvangen duidelijke communicatie voordat ze een d via aankondigingen aan boord om ervoor te zorgen dat ze zich ervan bewust zijn dat ze, in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen, een gezichtsmasker aan boord moeten dragen, behalve tijdens het eten of drinken.

'Hoewel ons cabinepersoneel altijd zal proberen waakzaam te zijn om ervoor te zorgen dat passagiers voldoen aan de vereiste om een ​​masker te dragen, zijn er bij de bemanning geen problemen aan de orde gesteld over het gedrag van deze passagier tijdens de vlucht.

'Het is de verantwoordelijkheid van iedereen aan boord om zich aan deze maatregelen te houden voor de gezondheid en veiligheid van iedereen aan boord.'