Begin vandaag nog met het bouwen van je eerste website

28 Nov 2020

Begin vandaag nog met het bouwen van je eerste website

Vroeger was het bouwen van een eigen website een stuk lastiger, tegenwoordig heb je allerlei verschillende tools om makkelijk een website te bouwen. Deze tools zijn vaak visueel gemaakt, waardoor je dus geen code zoals HTML5, CSS en Javascript hoeft te gebruiken. Nu kan je denken, wat is dat? Dat is de code waar een website uit opgebouwd is, dit zie je niet wanneer je gebruik maakt van een website. Maar aan de achterkant, is er lijst met allemaal stukjes code waar een website uit bestaat. De code leren is niet heel makkelijk, en daarvoor zal je dus de tijd moeten nemen. Sommige mensen hebben er wel meer aanleg voor dan andere, en pakken het daarom sneller op. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je makkelijk je eerste website kan bouwen!

Het kiezen van een domeinnaam

Wanneer je nieuw bent in de wereld van websites bouwen, moet je een paar belangrijke dingen weten. Ten eerste heb je een domeinnaam nodig voor je website, sommige hosting bedrijven bieden deze optie ook aan. Oke dit zijn twee nieuwe termen, wat is precies een domeinnaam en een hosting bedrijf. Laten we beginnen met het domeinnaam! Wanneer jij een website wilt maken, heb je dus een naam nodig. Sommige namen zijn al in gebruik, dus daar moet je goed naar kijken. Voor je domeinnaam, website naam, moet je betalen. Je kan vaak een domeinnaam kopen bij een hosting bedrijf. Een hosting bedrijf is een bedrijf waar je je een stukje server ruimte huurt, om je website op te laten draaien. Door je website op een server te laten draaien, kun je de website bezoeken via een browser. Dat betekend dus dat je website online staat, en bezocht kan worden door andere mensen. Maar dit kan misschien allemaal wat lastig klinken, dus raad ik een WordPress cursus in Den Haag aan! Hier kunnen zij jou ook verder helpen met domeinnamen en hosting bedrijven en leer jij de basisvaardigheden van een website bouwen.

WordPress

Als je nog nooit een website hebt gebouwd, kan ik je WordPress aanraden om mee te beginnen. Dit is een tool waarmee je een website kan opbouwen, het mooie aan deze tool is dat het visueel is en je gelijk de veranderingen ziet die je maakt. Er zijn ook veel verschillende templates die je kan kopen en downloaden voor WordPress. Bij een template is er al vaak een bepaalde stijl en frame opgezet, waardoor jij zelf alleen maar de juiste content erin hoeft te zetten. Het enige nadeel is dat je er vaak niet heel veel zelf meer aan kan veranderen. Ik zal je daarom aanraden om een paar dagen op cursus te gaan, om de basisvaardigheden van WordPress onder de knie te krijgen. Je kunt cursussen in het hele land volgen zoals een WordPress cursus in Utrecht of een WordPress cursus in Rotterdam. Begin vandaag nog met het bouwen van je eigen website!