Auto WA of WA plus verzekeren?

10 Aug 2021

Auto WA of WA plus verzekeren?

In Nederland ben je als autobezitter verplicht om een een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schades voor ongelukken of gevallen waar jij wettelijk aansprakelijk voor bent. Het gaat hier voornamelijk om schades die jij toebrengt aan anderen. Een WA dekking op je autoverzekering en een WA plus verzekering lijken qua naam misschien heel erg op elkaar, maar toch zijn ze verschillend van elkaar. Met allebei deze verzekeringen verzeker je je voor Aansprakelijkheid voor schade die je per ongeluk veroorzaakt aan de spullen van anderen of letsel aan anderen. Maar wat is nou precies het verschil? Hieronder kun je lezen wat het verschil is tussen een WA en een WA plus verzekering. 

Verschil WA en WA plus

Hierboven kon je al lezen dat er een verschil is tussen een WA en een WA plus verzekering. In dit stuk kan je lezen wat de verschillen zijn tussen deze twee verzekeringen. In Nederland ben je dus verplicht om een verzekering voor je auto af te sluiten. Wanneer jij eigenaar wordt van een auto, ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering wordt er alleen schade vergoed die jij bij een ander voertuig aanricht. Met een WA verzekering ben je verzekerd wanneer je bij het inparkeren tegen een stilstaande auto bent aangereden en daar een deuk door is gekomen. Je hebt een aanrijding gehad met een andere auto. Een WA plus verzekering wordt ook wel een beperkt casco genoemd, dit betekent eigenlijk dat je goed gedekt bent. Niets is zo vervelend als schade aan je eigen auto. Maar met een WA plus verzekering kan je ook de schade aan je eigen auto meeverzekeren. De WA-plus dekking wordt vaak afgesloten voor auto’s tussen de vier en acht jaar oud.

Wanneer WA en wanneer WA plus?

Wanneer je net een nieuwe auto hebt is het slim om hiervoor een WA plus verzekering voor af te sluiten, of zelfs een allrisk-verzekering. Hierdoor weet je zeker dat al jouw schade wordt vergoed. Niks is zo vervelend als schade aan je nieuwe auto. Je kiest voor een WA plus verzekering wanneer je auto ongeveer tussen de 6 en 10 jaar oud is, maar vaak blijven mensen een hoge verzekering houden. Dit is helemaal niet verstandig als je een veel oudere auto rijdt. Over het algemeen moet je kijken naar de leeftijd van je auto en kijken wat de dagwaarde op dat moment is. Een WA autoverzekering sluit je meestal af wanneer je auto meer dan 10 jaar oud is. Iedere auto moet namelijk minimaal met een WA verzekering verzekerd zijn. Deze verzekering is de goedkoopste verzekering, maar heeft ook de minst uitgebreide dekking. Een autoverzekering afsluiten hoeft niet lastig te zijn, als je van tevoren goed onderzoek doet.