Aap pikt telefoon en neemt vervolgens selfies

16 Sep 2020

Aap pikt telefoon en neemt vervolgens selfies

KUALA LUMPUR, Maleisië (AP) - Een Maleisische student wiens mobiel werd gestolen terwijl hij sliep, heeft de dader opgespoord: een aap die foto- en video-selfies nam met het apparaat voordat hij het achterliet.

Zackrydz Rodzi, 20, zei woensdag dat zijn telefoon in zijn slaapkamer ontbrak toen hij zaterdag wakker werd. Hij vond de behuizing van de telefoon onder zijn bed, maar er was geen teken van diefstal in zijn huis in de zuidelijke staat Johor.

Toen zijn vader de volgende dag een aap zag, ging hij op zoek in de jungle achter zijn huis . Met behulp van de telefoon van zijn broer om het apparaat te bellen, vond hij het onder een palmboom bedekt met modder. Maar een grotere verrassing kwam toen hij op zijn telefoon keek en een reeks apen-selfies en video's vond die in de telefoon waren opgenomen.

“Mijn oom maakte een grapje dat de aap misschien wat selfies nam met de telefoon. ... Dus toen ik de fotogalerij van mijn telefoon bekeek, schrok ik. Het gezicht van de verdachte was op het scherm gepleisterd. Het was hilarisch, "zei Zackrydz.

Hij zei dat hij benieuwd was waarom de aap de telefoon pakte en niet de camera of andere dingen in zijn kamer. Hij zei dat de primaat dacht dat het voedsel was zoals het is. een kleurrijk omhulsel.

De meeste afbeeldingen waren wazig, maar sommige lieten het gezicht van de aap zien. Een van de video's die van boven op een boom was gemaakt, toonde een glimp van de aap die zijn mond opende en leek te proberen de telefoon op te eten .

"Mijn huis is nu volledig afgesloten", zei Zackrydz lachend, eraan toevoegend dat hij geen herhaling van het incident wilde.