500 meer miljonairs in Nederland vergeleken afgelopen jaar!

24 Aug 2020

500 meer miljonairs in Nederland vergeleken afgelopen jaar!

Ook dit jaar zijn er weer meer miljonairs in Nederland. Alleen hoe ze miljonair zijn geworden lees je bijna nooit! Wij zullen je verlossen met die vraag! De meeste nieuwe miljonairs hebben slim gehandeld in Bitcoin. In dit artikel staan enkele verbluffende verhalen van mensen die Bitcoin kochten voor de lol en die, dankzij de enorme stijging van Bitcoin in de voorbije jaren, nu officieel miljonair geworden zijn. Wees niet getreurd, het is nog steeds een mooie tijd om in te stappen en ook mee te gaan verdienen.

 

Afgelopen week was het precies zeven jaar geleden dat, naar verluidt, voor de eerste keer Bitcoin werd gebruikt bij een officiële betaling. Nu, zeven jaar later, is de Bitcoin 879.999 keer zoveel waard. Als een investeerder toen beslist had vijf euro te spenderen aan zo’n 2.000 Bitcoins, dan zou zijn pakket vandaag 6,9 miljoen euro waard zijn. Met een aankoop van 480.000 Bitcoins voor slechts 1.200 euro, zou deze investeerder momenteel 4,1 miljard euro bezitten.

Interview Bloomberg met Bill Gates. “Bitcoin is de oplossing

In het begin sloeg Bitcoin niet erg aan. Het was vooral het speelterrein van de vroege vogels. Er waren erg weinig bedrijven die Bitcoin als betaalmethode aanvaardden en het systeem deed veel regeringen de wenkbrauwen fronsen. Maar terwijl geleidelijk aan meer bedrijven en overheden Bitcoin gingen accepteren, ging de prijs stap per stap omhoog. Het idee van een gedecentraliseerde munt begon meer en meer mensen aan te spreken en terwijl er meer volk op de trein sprong, ging de prijs de hoogte in. Sinds de munt begin 2017 aan legitimiteit won in landen als Japan, is de Bitcoin fors gestegen.

Bitcoin is beter dan valuta.” – Bill Gates

Het grote voordeel van Bitcoin is dat het gedecentraliseerd is. Dat betekent dat er geen centrale bank of overheid is die de munt controleert. Deze vrijheid is een van de redenen waarom investeerders de munt zijn gaan zien als een veilige haven in een problematische geopolitieke wereld – en daar hebben we genoeg voorbeelden van in de voorbije maanden in Europa, Rusland, Brazilië en de VS. Bitcoin heeft nog een extra voordeel: er is een wiskundig bepaalde limiet voor het aantal Bitcoins dat gecreëerd kan worden, wat betekent dat er geen geld bijgedrukt kan worden en de wetten van de economie dus perfect kunnen werken. Als er een begrensde hoeveelheid van iets is en de vraag stijgt, dan stijgt ook de prijs evenredig.

Wences Casares wordt door de elite van Silicon Valley wel eens “patiënt nul van de Bitcoin” genoemd. Op plaatsen als Sun Valley, waar vele rijken en beroemdheden samenkomen, overtuigde hij Bill Gates, Reid Hoffman en ontelbare andere grootheden om in Bitcoin te stappen.

Zakenman en miljardair Wences Casares zegt dat het niet te laat is voor wie geïnteresseerd is in Bitcoin.

Casares, die in Argentinië geboren werd, startte een bedrijf rond videospelletjes, een internetprovider en een bank en daarbovenop maakt hij deel uit van de raad van bestuur van Paypal. Volgens Casares is het echter Bitcoin waar hij de rest van zijn leven aan zal wijden. Hij runt nu de start-up Xapo, die Bitcoins bewaart. Tijdens een diner in New York georganiseerd door Coin Center, een groep die zich bezighoudt met het beleid rond cryptomunten, gaf Casares een toespraak waarin hij advies gaf over hoe u met Bitcoin kunt starten.

De ideale manier, volgens Casares? Neem 1% of minder van wat u bezit en investeer het in Bitcoin. “Ofwel verliest u 1% van uw vermogen, wat de meeste mensen wel aankunnen, ofwel verdient u miljoenen”, zei hij tegen de voorstanders van cryptomunten in het Westin Hotel op Times Square.

bitcoin miljonair

Experts zoals Wences Casares voorspellen dat één Bitcoin tegen 2030, 500.000 euro waard zal zijn.

Casares schat de kans dat Bitcoin volledig ten onder gaat op 20%. “Als het misloopt, zal het volledig waardeloos zijn”, zegt hij. “Als het een succes wordt, zal Bitcoin over vijf tot zeven jaar meer dan een miljoen dollar waard zijn.” Hij schat de kans op succes boven de 50%.

Casares heeft een interessant antwoord op zij die denken dat ze de Bitcointrein gemist hebben en die bang zijn dat ze er te laat aan beginnen. Hij zei dat zelfs wie Bitcoin aan de recente hoge prijzen heeft gekocht, het “spectaculair goed” gedaan heeft..

Maar het is niet alleen Bitcoin die de krantenkoppen haalt, deze markt wordt aangevoerd door een andere cryptomunt, “Ethereum”. Mocht u er nog niet van gehoord hebben: de koers steeg alleen al de voorbije zes maanden met 5.400%. In feite steeg de prijs van Ethereum van 7 dollar begin 2017 naar een top van meer dan 400 dollar in juni 2017 en daar zijn heel goede redenen voor. Terwijl Bitcoin hoofdzakelijk voor betalingen van consumenten wordt gebruikt, wordt Ethereum vooral aanvaard in de zakenwereld. Ethereum werd al in de armen gesloten door bedrijven als Microsoft, Intel, Toyota, J.P. Morgan en vele andere bedrijven die deel uitmaken van de Ethereum Enterprise Alliance (EEA). Het gebruik door grote bedrijven stimuleert natuurlijk enorm de legitimiteit van Ethereum als munt en maakt het zo de perfecte “partner” voor je investering in cryptomunten.

Met alle krantenkoppen over Bitcoin, Ethereum en andere cryptomunten denkt u er misschien aan om op deze kansen in te spelen, maar weet u niet goed waar te beginnen. Moet u in Bitcoin investeren? Of eerder in Ethereum? We vonden een platform die het gemakkelijk en veilig maakt voor iedereen om eenvoudig in de meest populiare cryptomunten te investeren. Bekijk het platform Etoro en meld je aan.