Eieren
"Eieren bevatten bijna altijd salmonella", zegt voedingswetenschapper Dr. Kantha Shelke. Sommige methoden die worden gebruikt om eieren te koken, vereisen een lage temperatuur gedurende een korte tijd, waardoor de bacteriën mogelijk niet worden gedood. (Elke methode die resulteert in een vloeibaar eigeel.) Als je ze voor langere tijd op kamertemperatuur laat staan, is dat een recept voor die bacteriën om zich te vermenigvuldigen tot schadelijke niveaus. Bovendien smaken eieren altijd beter als ze vers zijn en het duurt niet lang voordat ze klaar zijn met klauteren, dus het is waarschijnlijk geen voedsel dat je voor later wilt bewaren. Bekijk deze fouten die u misschien met eieren maakt.
Rode biet
Onderzoek, waaronder een studie gepubliceerd in 2012 in Sports Medicine, toont aan dat het stikstofmonoxide in rode biet je training een boost kan geven en helpen bloeddruk. Maar diezelfde verbindingen reageren slecht met warmte. Wanneer nitraatrijk voedsel wordt gekookt, "niet goed gekoeld en verder opgewarmd, kunnen de nitraten worden omgezet in nitrieten en vervolgens in nitrosamines, waarvan bekend is dat sommige kankerverwekkend zijn", zegt Shelke. Dus regelmatig opgewarmde bieten of bietenproducten eten is misschien geen goed idee. Hetzelfde kan gelden voor rapen, een andere nitraatrijke wortelgroente.
Aardappelen
Spuds lijken zo stevig, maar hoewel ze heter en langer gekookt zijn dan eieren, kunnen ze een risico vormen als ze worden afgekoeld en te lang bij kamertemperatuur bewaard. Dit kan mogelijk de groei van Clostridium botulinum bevorderen, de bacterie die botulisme veroorzaakt, zegt Shelke. Grote, in folie gewikkelde gebakken aardappelen lopen een bijzonder risico, zegt ze, omdat ze bacteriën de ideale zuurstofarme omgeving bieden om in te gedijen. Dat is niet alles: aardappelen behoren ook tot de voedingsmiddelen die je niet in de magnetron mag opwarmen. Zappen (zonder folie natuurlijk) gedurende 30 tot 60 seconden doodt niet de dingen die schade aanrichten aan je GI-systeem. Het koken van een rauwe aardappel in de magnetron kost echter maar een paar minuten meer. Ga in plaats daarvan die route. Dit is hoe u weet dat deze voedingsmiddelen zijn verlopen.
Spinazie
Net als rode biet is spinazie een ander nitraatrijk voedsel dat vaak gekookt wordt geserveerd. Om te voorkomen dat nitraten in deze bladgroenten worden omgezet in mogelijk kankerverwekkende nitrosaminen, wilt u uw spinazie misschien rauw serveren (de ultieme tijdbesparing) of licht gebakken. Het is ook belangrijk op te merken dat nitrieten, een ander bijproduct van het verwarmen van nitraatrijk voedsel, niet veilig zijn voor zuigelingen jonger dan zes maanden, suggereert onderzoek, waaronder een studie die in 2015 in het tijdschrift Pediatric Research is gepubliceerd. Spinazie wordt vaak gemengd met ander voedsel in babypuree, dus zorg ervoor dat je ze niet opwarmt.
Moedermelk
Deze volledig natuurlijke stof is een van de gezondste dingen die u uw baby kunt geven - maar onderzoek, waaronder een studie die in 2015 is gepubliceerd in PLoS One, laat zien dat het opwarmen van moedermelk een groot nee-nee is. "Baby's besmetten de fles als ze zuigen en de melk kan een voedingsbodem zijn voor de bacteriën in het speeksel", zegt Shelke. "Noch in de magnetron noch op verwarming kunnen deze bacteriën doden, die meer dan alleen het spijsverteringsstelsel van de baby kunnen leed."
Rijst
In de jaren zeventig leidde een aantal uitbraken van voedselvergiftiging in verband met overgebleven voedsel tot een groter bewustzijn dat rijst een micro-organisme herbergt genaamd Bacillus cereus dat zich vermenigvuldigt op kamertemperatuur. Dat betekent niet dat je al je niet-opgegeten afhaalmaaltijden moet weggooien - zorg er wel voor dat je het snel in de koelkast opbergt. Over het algemeen raden voedselveiligheidsrichtlijnen aan om voedsel warm (boven 60 ° C) of koud (5 ° C of lager) te houden als je het niet binnen twee uur eet. Hier zijn enkele dingen die u moet weten over voedselvergiftiging.
Kip
Net als eieren bevat rauwe kip de neiging salmonella te bevatten, en tijd plus lage temperaturen is een recept voor een ramp naarmate die bacteriën zich vermenigvuldigen. De beste manier om dit te voorkomen: zorg ervoor dat de interne temperatuur van uw vogel 74 graden bereikt. Microgolven verwarmen niet altijd gelijkmatig of net zo goed als andere kookmethoden, dus zorg ervoor dat u het vlees omdraait. En verwarm het niet meer dan één keer - er is altijd kipsalade!
Koudgeperste oliën
Lijnzaadolie, olijfolie, koolzaadolie en andere zaadoliën zijn rijk aan omega-3-vetten en andere onverzadigde vetten , die een aantal gezondheidsvoordelen hebben. Helaas zijn ze ook erg temperatuurgevoelig. "Het verwarmen en opwarmen van voedsel dat deze oliën bevat, kan het onstabiel en ranzig maken en daarom niet veilig", zegt Shelke.
Vette voedingsmiddelen
Nog een reden om olieachtig voedsel, zoals frites, niet opnieuw te verwarmen? Opwarmen in bijvoorbeeld de magnetron kan ervoor zorgen dat de olie voorbij het veilige niveau rookt. Wanneer dat gebeurt, kan het gevaarlijke dampen produceren die schadelijk zijn voor uw gezondheid, suggereert onderzoek, waaronder een studie gepubliceerd in 2012 in Food Chemistry. Als je het gaat opwarmen, doe dat dan in de oven op een lage temperatuur - of helemaal niet. Mis deze vetverbrandende voedingsmiddelen niet om u te helpen af te vallen.
Buffetmaaltijden
Er is een reden waarom buffetten je geen eten laten meenemen om mee te nemen, en dat is niet alleen omdat restaurants niet willen verliezen geld. Buffetschalen worden niet warm genoeg gehouden om microben te doden, die kunnen uitgroeien tot ongezonde hoeveelheden terwijl ze buiten zitten, ongekoeld, zegt Shelke. Dit geldt voor die onbeperkte buffetten in restaurants, maar ook voor feestbuffetten voor thuis. Mis deze dingen niet die u nooit mag aanraken bij all-you-can-eat-buffetten.
Zeevruchten
Verse vis is mega gezond en de meesten van ons eten niet genoeg. Maar niets zegt ‘risico op voedselvergiftiging’ als slechte zeevruchten. En vissen kunnen vrij gemakkelijk bederven. Bacteriën die ziektes kunnen veroorzaken, groeien snel bij warme temperaturen (tussen 5 ° C en 60 ° C). Zelfs de omgevingstemperatuur in de kamer kan dit beïnvloeden. Laat zeevruchten nooit langer dan twee uur buiten de koelkast liggen (of langer dan een uur als de temperatuur hoger is dan 30 ° C) om op veilig te spelen.