Waarom het handig is om een stukadoor in te huren

17 Sep 2021

Waarom het handig is om een stukadoor in te huren

Heb je net een huis gekocht of een appartement gehuurd? Vaak kunnen de muren en plafonds dan wel een opknapbeurt gebruiken. Wat je vaak tegenkomt zijn gaten in de muren waar bijvoorbeeld een schilderij of een kapstok heeft gehangen. De muren moeten dan glad gemaakt worden en geschilderd. Hierdoor ziet de muur er een stuk beter uit en kun je er helemaal je eigen huis van maken. Door alle gaten op te vullen bescherm je ook beter je woning. Je zou dit zelf kunnen doen, maar het is geen makkelijke klus. Je kunt daarom beter een professionele stukadoor inhuren om jouw muren en plafonds weer glad te maken. Maar wanneer weet je nou echt dat je een stukadoor moet inhuren om je muren glad te maken? Hieronder kan je lezen wat een stukadoor precies is. 

Wat is een stukadoor?

Een stukadoor is iemand die bevoegd is om te werken met de muren en plafonds in je woning. Een stukadoor brengt namelijk een extra laag aan op je muren en je plafond ter bescherming, reparatie om je muren en plafonds een mooier aanzicht te geven. Met stuccen wordt er een laag gips op je muur aangebracht waardoor je muren er weer strak uitzien. Door dit te doen, zie je ook geen gaten meer in de muur. Wanneer je een huis hebt gekocht waarbij er eerst behang op de muur zat, kan je er voor kiezen om het behang eraf te halen en de muren glad te stuccen. Hierdoor zijn de muren weer schilderbaar. 

Verschillende soorten stucwerk

Je hebt verschillende soorten stucwerken, je kunt gaan voor een luxe stucwerk of juist voor goedkoop stucwerk. Het ligt er ook maar net aan hoe groot je budget is voor het stucwerk. Er zijn een aantal populaire opties voor stucwerk je kunt kiezen voor spack spuiten, dit is de goedkoopste optie. Bij deze optie wordt er gebruik gemaakt van een spuitmachine. Een duurdere optie is spachtelputz, hierbij worden je muren sausklaar gemaakt waardoor je de muren makkelijk beschilderd kunnen worden. Met latex spuiten kan je op een snelle manier op een streeploze manier verf aanbrengen op de muren en plafonds. Maar hiervoor moeten je muren wel glad zijn. Je kunt je muren laten stucen door stukadoor Amsterdam

De kosten van een stukadoor

Wil je de muren op een professionele muur gedaan hebben, dan is het verstandig om een stukadoor in te huren. Een stukadoor is niet heel prijzig dus je kunt voor een redelijke prijs je hele huis stucen. De prijzen kunnen wel verschillen qua type stucwerk. Vergelijk daarom verschillende stukadoor bedrijven bij jou in de buurt, om te kijken welke het voordeligst is voor jou. De gemiddelde kosten voor een stukadoor per uur hangt namelijk af van het soort stucwerk.