Spa voor in de tuin

02 Jun 2021

Spa voor in de tuin

Wie wilt er nou geen jacuzzi in z’n achtertuin, veel mensen dromen ervan. Maar een jacuzzi aanschaffen hoeft nog geen eens zo duur te zijn, je droom kan binnen handbereik zijn. Mensen denken namelijk nog steeds dat een jacuzzi kopen onmogelijk is en dat het onderhoud en de kosten erg duur zijn. Natuurlijk kunnen we niet ontkennen dat een jacuzzi niet duur is, het kost nog steeds geld. Daarnaast koop je ook niet elke dag zwemspa's voor thuis. Hieronder kun je alle voordelen van een jacuzzi lezen.

Goede ontspanning

Warmte helpt spieren te ontspannen en te helen. Een jacuzzi geeft veel warmte af, dit heeft een positieve werking op je spieren. Een kort warm bad kan hetzelfde effect geven als een jacuzzi, het kan binnen enkele minuten het lichaam ontspannen. Zeker wanneer het lichaam moet herstellen kan een jacuzzi hier goed bij helpen. Een ander groot voordeel van een jacuzzi is dat het massagekoppen heeft die specifieke delen van het lichaam kunnen masseren. 

Hoge hartslag

De warmte zorgt er voor dat je hart sneller gaat kloppen. Wanneer je hartslag wordt versneld, wordt je bloedcirculatie ook steeds sneller. Hierdoor krijgen je spieren meer zuurstof en kunnen voedingsstoffen makkelijker worden aangevoerd. Op deze manier kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van blessures. 

Zweten

Een ander voordeel van in de jacuzzi zitten is dat je ervan gaat zweten. Het klinkt natuurlijk niet helemaal hygiënisch om te zweten in bad, maar eigenlijk is het heel nuttig.  Zweten zorgt er namelijk voor dat je lichaam zich makkelijker van toxische stoffen kan bevrijden. Maar je moet wel oppassen dat je niet te lang blijft zitten in een warm bad, dit kan er namelijk voor zorgen dat je uitgedroogd raakt. Een goede tip is dus om genoeg te drinken voordat je de jacuzzi in stapt.

Goed voor je mentaliteit

Een warme jacuzzi is goed voor ons lichaam, maar het kan een tegenovergesteld effect hebben op onze geest. Een warm bad zorgt ervoor dat mensen zich scherper, alerter en frisser voelen. Doordat ons lichaam ontspant, kunnen we ons hoofd makkelijk leeg maken waardoor we beter met stress kunnen omgaan.

Lekker voor in de winter

Hierboven heb je alle voordelen kunnen lezen wat een jacuzzi doet met je lichaam maar ook geestelijk. Maar daarnaast is een jacuzzi ook gewoon super lekker om in te zitten, en zeker in de winter. Door een jacuzzi in je tuin te plaatsen creëer je je eigen home spa. Hoe lekker is het om op een koude winterdag je jacuzzi in te duiken. Maar je kunt een jacuzzi ook makkelijk gebruiken voor in de zomer.