Het belang van lokale SEO voor actualiteit en zichtbaarheid te vergroten

28 Feb 2023

Het belang van lokale SEO voor actualiteit en zichtbaarheid te vergroten

Hoe je het best een SEO specialist lokaal kan inzetten voor het optimaliseren en lezers kan aantrekken uit de regio. Zal je binnen dit artikel duidelijk worden.

Lokale SEO

Lokale SEO is een essentieel onderdeel van elke online strategie voor marketing en publiciteit. Het is een krachtige manier om je bedrijf of organisatie op de kaart te zetten en je lokale klanten te vergroten. Of je nu een kleine onderneming hebt of een multinational, lokale SEO is een krachtig middel om je zichtbaarheid lokaal te vergroten en je organische zoekresultaten te verbeteren.
 

Lokale SEO specialist inhuren

Als je een SEO specialist lokaal wilt inhuren, moet je eerst begrijpen wat precies lokale SEO inhoudt. Het doel is om je website te optimaliseren voor zoekopdrachten van lokale gebruikers. Dit betekent dat je website moet voldoen aan bepaalde criteria die relevant zijn voor zoekmachines. Zoekmachines zoals Google en Bing geven de voorkeur aan websites die relevante informatie bevatten voor lokale zoekopdrachten. Ze geven deze websites een hogere ranking in de zoekresultaten.

Om lokale SEO toe te passen, moet je je website optimaliseren voor lokale zoekwoorden en in Google voor Google mijn bedrijf. Zoekwoorden zijn woorden of zinnen waarnaar mensen zoeken wanneer ze informatie zoeken over een bepaald onderwerp + locatie. Als je je website optimaliseert voor deze zoekwoorden, zullen je pagina's hoog ranken in de zoekresultaten van zoekmachines. En zal langzaam de lokale zichtbaarheid toe moeten nemen.

Een ander belangrijk onderdeel van lokale SEO is de inrichting van je website. Je moet ervoor zorgen dat je website gebruiksvriendelijk is en toegankelijk voor lokale gebruikers. Je moet de juiste informatie aanbieden en je website structureren in een logisch patroon. Dit maakt het gemakkelijker voor zoekmachines om je website te crawlen en indexeren.Neem bijvoorbeeld de volgende gewenste onderdelen:

  • locatie pagina’s 
  • zoekwoorden lokaal gerelateerd 
  • locatie toevoegen aan bedrijvengidsen en Google Mijn bedrijf

Je moet ook ervoor zorgen dat je website dus goed is geoptimaliseerd voor lokale bedrijfsprofielen. Veel bedrijven hebben lokale bedrijfsprofielen op platforms zoals Google Mijn bedrijf, Bing Places en Yelp. Door je bedrijfsprofielen te verifiëren en bij te werken, kun je je zichtbaarheid vergroten bij lokale zoekopdrachten.
Je moet er dus voor zorgen dat je website goed is geoptimaliseerd voor beoordelingen. Beoordelingen zijn een krachtig middel om je bedrijf of organisatie in de kijker te zetten. Door positieve beoordelingen te verzamelen, kun je je zichtbaarheid vergroten bij lokale zoekopdrachten.

Conclusie en belang van lokale SEO bij een Online marketing bureau

Als je SEO lokaal wilt optimaliseren, moet je ervoor zorgen dat je website voldoet aan de enkele genoemde criteria van hierboven. Door je website te optimaliseren voor lokale zoekwoorden, bedrijfsprofielen en beoordelingen, kun je je zichtbaarheid vergroten en meer lezers uit de regio aantrekken.

Bron: Online marketingbureau Heers